Monday, August 16, 2021

Drama Korea | The Witch's Diner (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebuah drama bersiri yang pendek je.. Lakonan Ji Hyo yang sangat menarik.. Drama paranormal berkaitan ahli sihir yang menunaikan permintaan pelanggannya melalui makanan.. Sha agak kurang berkenan dengan perangai Jung Jin yang hanya melihat pada permukaan je tanpa mengetahui bahawa setiap yang berlaku ada kesan dan akibatnya.. Permintaan balas dendam yang menyebabkan kematian.. Dendam itu sendiri satu perkataan yang berat dan kejam, maka tak mungkin pengakhiran kepada dendam itu akan baik-baik sahaja.. Manusia selalu bertindak tanpa berfikir terlebih dahulu.. Lebih tertumpu pada perasaan semasa bukan keadaan sekeliling.. Bila keputusan dibuat dalam keadaan marah dan terburu-buru, akibatnya memang menyedihkan.. Owh ya.. Antara Jo Hee Ra dan Jung Jin ada sejarah yang mengikat mereka..

Drama: The Witch's Diner
Also Known As: Welcome to the Witch’s Restaurant, Come to the Witch's Restaurant, Manyeosikdangeuro Oseyo, Manyeosigdangeulo Oseyo
Director: So Jae Hyun
Screenwriter: Lee Young Sook
Genres: Drama, Fantasy, Supernatural
Country: South Korea
Episodes: 8
Aired: Jul 16, 2021 - Aug 13, 2021
Aired On: Friday
Original Network: tvN, Naver TV Cast
Duration: 44 min.
This series tells the stories of desperate people who come by to eat a magical dish with the hopes of having their personal wishes granted, even at the expense of their own souls.
Jo Hee Ra has already lost count of the years that she has spent alive. She has a feeling, though, that she has already become older than any known human in history. She chose to turn into a sorceress after suffering a tragic fate in her twenties and is now co-running a mysterious restaurant with a woman named Jin. (Source: KDRAMAPAL)

~ Adapted from the novel "The Witch's Diner" by Go Sang Hee ~

6 comments:

  1. Saya follow drama ni. Memang menarik dan tertanya-tanya apa hubungan Heera dan Jin.

    ReplyDelete
  2. Pendek je episode drama ni, ingatkan 16 episode. Baru masuk waiting list sebab ada nak tengokk jong hyeop tuu hehehe, minat dia dalam drama nevertheless.

    ReplyDelete
  3. tak puas hati betul cuma 8 episod je dah habis... tak puas tengok lakonan ji hyo

    suka dengan watak gil yong yang sangat positif dan matang, geram dengan jung jin yang suka sangat prasangka dan cepat ikut perasaan.

    ReplyDelete
  4. eh 8 episod je. Okay nanti nak tengok lah sebab ramai yang cakap best jugak drama ni

    ReplyDelete
  5. Nampak menarik jalan cerita dia, jarang ada drama yang mempunyai episod pendek.

    ReplyDelete
  6. nak tengok song ji hyo je. alaaa 8 epi je ea.
    dah tengok sampai epi 4.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »