Monday, August 23, 2021

Filem US | Peppermint (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kali ini kita layan filem tahun 2018 lakonan Jennifer Garner yang ganas ini.. Pembalasan dendam membuatkan seorang perempuan yang lemah bangkit untuk melawan.. Bila kematian anak dan suaminya tak dapat pembelaan sewajarnya, Riley menghilang saat dirinya cuba dihantar ke hospital mental.. Selama 5 tahun, Riley belajar seni bela diri dan dapatkan senjata yang mampu digunakan untuk melawan cartel dadah yang membunuh anak dan isterinya..

Kerana kehilangan suami dan anak akibat ditembak, Riley bangkit untuk melawan..
Walaupun nampak macam tak logik tapi Sha suka tengok filem dimana watak perempuannya kuat dan kukuh.. 

Peppermint
2018 ‧ Action/Thriller ‧ 1h 45m
Five years after her daughter and husband's brutal murder, a woman sets out to strengthen her body and mind so that she can bring justice to her family.

5 comments:

  1. suka cerita ni..sebab tak mudah mengalah

    ReplyDelete
  2. watak ni sesuai dengan Jennifer Garner

    ReplyDelete
  3. klu cerita mcm ni myra suka tgk Jennifer Garner, Angelina Jolie's Salt dgn Atomic Bomb pun best.

    The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  4. Semangat seorang isteri dan ibu ni kuat. Sanggup buat apa saja.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »