Tuesday, August 3, 2021

Filem Jepun | Gekijouban Kamen Teacher (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ini versi filem.. Kalau ikut tahun sepatutnya versi filem ini sambungan kepada drama, namun sebaliknya pula.. Kena tengok versi filem ini baru drama sebab cerita dalam filem ini berlaku sebelum drama.. Tapi okay je sebab berlainan sekolah..

Akari dihantar ke sebuah sekolah model yang mana pelajar dan guru mempunyai batas pergaulan dan ruang.. Guru tidak boleh mencampuri urusan pelajar secara personal.. Tugas guru hanya mengajar sahaja.. Terpulang pada pelajar nak ikut atau tidak.. Sebelum ini sekolah tersebut dah didatangi kamen teacher yang sangatkeras dan semua pelajar mematuhi undang-undang tanpa membuat masalah.. Namun bila berlaku satu tragedi dimana seorang pelajar perempuan terjatuh dari bangunan, teman lelaki pelajar tersebut mula melakukan keganasan bagi mencari siapa yang menyebabkan teman wanitanya terjatuh.. Maka Araki ditugaskan untuk menghukum pelajar tersebut supaya kembali mematuhi peraturan.. Araki bertegas untuk tidak menggunakan keganasan sehinggalah ada pihak yang menghantar penjahat..

Movie: Gekijouban Kamen Teacher
Screenwriter: Yamaoka Junpei
Genres: Action, School, Drama
Country: Japan
Release Date: Feb 22, 2014
Duration: 1 hr. 33 min.
This is a live-action film adaptation of Fujisawa Toru's popular manga. It's a story of school life that features a mysterious masked teacher who is good at managing motorcycle. He is a special teacher who is allowed to use his fist to reform the students. This film adaptation will also feature a confrontation between the protagonist and his old beloved teacher.

4 comments:

  1. Dah lama dah tak tengok cerita japan. selalu saya layan anime je hehehee

    ReplyDelete
  2. Ada banyak versi pulak cerita ni. Okaylah tengok filem baru drama. Bagus juga ada guru yang dihantar untuk disiplin murid. Cerita jepun banyak cerita berkisahkan guru hebat dan pelajar nakal.

    ReplyDelete
  3. Main role tu ke cikgu? Kalau ye helok yaaa 😂

    ReplyDelete
  4. bila tegas sangat susah jugak, berlembut sangat pun susah juga haha celaru dibuatnya

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »