Saturday, August 21, 2021

Random Photo #17 2021

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semoga yang baik-baik sahaja buat semua pembaca blog Sha.. Sambil menaip entry ini Sha melayan radio Nasional.fm yang menyiarkan lagu-lagu lama dan hindi.. Memang lajulah menaip.. kikiki..

Cubaan memetik buah mata kucing.. Kali ini memang berbuah lebat dan tidak berusik.. Ini pokok-pokok yang ditanam sekitar kawasan pejabat Sha.. Bila tak ada pelajar dan staf hanya ada beberapa kerat je, barulah nampak meriahnya buah mata kucing bergayutan di pokok.. Kalau tak memang tak berpeluanglah nak rasa.. Tak sampai 5 minit tengok buah kat pokok, dah hilang..

Syukor Burger Daging - RM6.50
Okaylah.. Tak menepati piawaian tekak Sha.. Hahaha.. Saiz dia memang berbaloi dengan harga tu.. Rasa je kena perbaiki lagi..

Syukor Burger Kambing - RM8.50
Okaylah.. Tak menepati piawaian tekak Sha.. Hahaha.. Saiz dia memang berbaloi dengan harga tu.. Rasa je kena perbaiki lagi.. Daging dia macam tak berapa kick.. Dari segi ketebalan dah berbaloi sangat-sangat.. Cuma rasa je kena tambah baik lagi dan sayur tu kena kreatif sikit..

Beli lagi dessert pocket doremon ini.. Sedap betul layan dessert ini sejuk-sejuk..

Kipas USB.. Mulanya beli yang saiz kecik - RM10 (belah depan) tu dah dua biji tapi sekejap je bertahannya.. Tak berapa lama, kipas pun rosak, malah mengganggu sambungan usb di komputer.. Sudahnya beli yang saiz besar (RM16.50) sikit lepas tu guna kepala plug charger telefon untuk on kan.. Tak sambung dekat komputer.. Harapnya bertahan lamalah.. hehehe..

Beli lagi stok coklat buat kudapan membaca di rumah dan sewaktu berkerja di pejabat.. Suka betul crumbs biskut oreo dan chipsmore yang ada sekali dalam coklat ini.. Harga pun berbaloi.. kikiki..

8 comments:

  1. Macam sedap je dessert poket doraemon. Tak pernah beli lagi.

    ReplyDelete
  2. Dessert poket doremon pu PC pernah nampak l tapi tak beli la pulak. nampak ni terus terasa nak makan. Halahhh.

    ReplyDelete
  3. sedapnya burger kambing tu.

    ReplyDelete
  4. Rendang je pokoknya senang nak petik. Tengok saiz macam okay dah tu burgernya. Rasa pulak tak menepati selera ye. Pocket Doraemon tu dah lama teringin makan tapi tak jumpa lagi. Banyak stok coklat tu KakSha.

    ReplyDelete
  5. Pokok longan tu kena prunning baru boleh rendang dan lebat berbuah

    ReplyDelete
  6. Sama sebijik kipas kita, tapi saya punya tertinggal di ofis huhu

    ReplyDelete
  7. Tak pernah lagi try poket doraemon tu. Selalu dengar tengok tapi tak pernah beli.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »