Friday, August 6, 2021

Filem US | Jungle Cruise (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem Disney ini tak pernahlah tak best.. Walaupun tak logik tapi tetap menarik ditonton tambah bila melibatkan pengembaraan dan pencarian artifak lama.. 

Frank yang mengendalikan aktiviti jungle cruise telah didatangi Dr. Lily yang membuat pencarian mengenai Tears of the Moon.. Tanpa dr. Lily tahu, Frank bukanlah lelaki normal dan biasa malah Frank punya kaitan yang sangat dalam dan lama dengan Tears of the Moon.. Pengembaraan mereka jadi lebih menarik bila Prince Joachim juga turut mengejar cruise mereka bila Dr. lily mencuri artifak mata anak panah yang boleh menemukan mereka dengan Tears of the Moon..Memang adventure habis lah bila kena lalui sungai yang membahayakan, lepas tu jumpa manusia yang hidup 400 tahun dan sebati dengan alam.. Ada manusia ular, manusia lebah, rangka pokok dan manusia yang tak mati.. kikiki.. Syok layan filem Disney ini.. Tears of the Moon tu pokok magic yang menghasilkan bunga yang boleh menyembuhkan semua jenis penyakit, luka dan menghapuskan sumpahan..Memang jadi rebutanlah kan..

Jungle Cruise
2021 ‧ Adventure/Fantasy ‧ 2h 7m
Dr. Lily Houghton enlists the aid of wisecracking skipper Frank Wolff to take her down the Amazon in his ramshackle boat. Together, they search for an ancient tree that holds the power to heal -- a discovery that will change the future of medicine.

6 comments:

  1. Yeessszzaa... saya baru lepas tengok. memang tidak mengecewakan. hero n heroin pun favourite ni.

    ReplyDelete
  2. Baru tonton juga beberapa hari lalu, best!
    Suka tengok cerita genre gini.

    ReplyDelete
  3. Dah tengok filem ni. Best ceritanya. Ada The Rock mesti best cerita dia. Ada aksi dan komedi. Tak membosankan.

    ReplyDelete
  4. tengok kat Disney+ ke? The Rock and Emily Blunt both saya minat! OK nak tengok nanti. thanks share

    ReplyDelete
  5. Wau, the rock berlakon! Me likey! Emily blunt pun berlakon sentiasa best..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »