Wednesday, August 4, 2021

Filem China | Jiang Ziya (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Animasi dari China ini saling berkait dengan animasi Nezha tapi okay je untuk tengok filem ini sahaja tanpa tengok animasi Nezha.. Sha cakap berkait sebab dekat end credit ada keluar babak dengan Nezha.. hehehe.. Tapi cerita ini stand alone untuk watak Jiang Ziya ini..

Kisah komander Jiang Ziya yang diarahkan untuk bunuh Musang ekor sembilan tapi Jiang Ziya tak bunuh sebab masa dia nak bunuh tu dia nampak ada seorang budak perempuan dalam pegangan musang ekor sembilan.. Sudahnya Jiang Ziya dihukum sebab tak ikut arahan.. 

Jiang Ziya
2020 ‧ Fantasy/Adventure ‧ 1h 50m
Adapted from: Investiture of the Gods
Atop the ruins of war, top commander Jiang Ziya is given the task to banish the Nine-tailed Fox Demon who threatens all mortals' very existence. When he discovers the Nine-tailed Fox's life linked to the soul of an innocent girl, he is faced with a challenging decision, follow the will of heaven or find his own path to righteousness.

6 comments:

  1. oo..China pun ada musang sembilan ekor..ingatkan Korea je..

    comel je musang tu..

    ReplyDelete
  2. siannya diaaa.. Cute je bila china pun masuk animasi macam ni kan?

    ReplyDelete
  3. Dalam gambar, musang ke tu warna putih tu. Comel pulak musangnya. Tindakan yang bagus dapat menyelamatkan nyawa dua dua. Tapi itulah kesian pulak terpaksa terima hukuman.

    ReplyDelete
  4. aduh kesiannya. Tersepit dalam situasi sukar

    ReplyDelete
  5. dah lama tak tengok filem animasi, nampak menarik juga jalan cerita dia :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »