Monday, August 30, 2021

Filem China | Sea Monster 2: Black Forest (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

FIlem ini bermula dengan babak adik heroin sedang cuba mengambil gambar raksasa dalam sungai malangnya diserang dan hilang.. Heroin merupakan seorang doktor forensik telah ke kampung tersebut untuk menyiasat kehilangan adiknya.. Walaupun mereka bukan adik beradik kandung namun heroin sangat menyayangi adiknya.. Kemunculan heroin ke kampung tersebut telah membongkar rahsia sebenar raksasa sungai dan juga menyebabkan memori lama heorin muncul semula.. Tanpa disedari, masa silam heroin ada kaitan dengan kampung dan juga raksasa sungai tersebut..

Movie: Sea Monster 2: Black Forest
Also Known As: Water Monster , Water Monster 2, Sea Monster 2: Dark Wood, Sea Monster 2, Water Monster 2: Black Forest, Black Wood Forest
Director: Xiang Qiu Liang, Xiang He Sheng
Genres: Suspense, Thriller, Horror
Country: China
Release Date: Aug 20, 2021
Duration: 1 hr. 24 min.
It tells the story of a forensic doctor, Qing Ling who is not afraid of danger. She has to go to Sheung Shui Town to figure out the truth behind her brother's disappearance. In the remote village, the "curse" of the Water Monkey's revenge has been repeated one after another.
(Source: Dramallama at MyDramaList)

3 comments:

  1. Menarik telefilem ni.. Masuk list untuk tengok nanti.

    ReplyDelete
  2. Akak biasa tengok movie ni kat mana? Hehe port telegram dah malas nak download.

    ReplyDelete
  3. Laahh macam mana tu. Nak pergi siasat last2 dia yang ada kena mengena dengan sejarah silam tempat tu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »