Monday, August 23, 2021

Drama Jepun | Dying Eye (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pergh!! Bahaya tengok dengan anak-anak ye kawan-kawan.. hahaha.. Ada babak yang tak sesuai gitu..

Drama ini pendek je tapi padat.. Bermula dengan cubaan membunuh yang kemudiannya membongkar konspirasi disebalik satu kemalangan.. Amemura telah diserang oleh suami kepada mangsa kemalangan.. Akibat serangan tersebut, Amemura dimasukkan ke hospital dan mengalami hilang ingatan mengenai peristiwa kemalangan tu.. Kozuka merupakan detektif yang menyiasat kes tu merasa pelik bila Amemura tak ingat mengenai kemalangan tu.. Malah mendapati terdapat perkara yang mencurigakan bila pelakunya dijumpai membunuh diri.. Dalam masa yang sama, muncul seorang perempuan bernama Ruriko yang misteri serta cuba mendekati Amemura.. 

Tanpa mereka sedari, perempuan yang mati tu muncul semula dan mengganggu Amemura.. Betul ke tu perempuan yang mati atau penyamar semata.. Kenapa perempuan tu mengganggu Amemura..? 

Kemalangan yang mengakibatkan kematian.. Perasaan bersalah memakan diri..

Drama: Dying Eye
Also Known As: Daiingu Ai
Screenwriter: Yoshida Noriko
Director: Kunimoto Masahiro
Genres: Suspense, Thriller, Mystery, Romance, Mature
Country: Japan
Episodes: 6
Aired: Mar 16, 2019 - Apr 20, 2019
Aired On: Saturday
Original Network: WOWOW
Duration: 48 min.
Content Rating: 18+ Restricted (violence & profanity)
One night, Amemura Shinsuke, a bartender at a Nishi Azabu bar in Tokyo, is attacked by a male stranger and loses a part of his memories. However, he soon learns that he caused the death of a woman called Kishinaka Minae in a traffic accident one and a half years ago. And the man who came to attack him and later committed suicide, was her husband Reiji. For some reason, Shinsuke is frequently advised by the people around him that it is better not to recall bad things. He begins to have misgivings about the truth of the accident. Then when Shinsuke returns to the bar on one rainy night, Ruriko, a woman in mourning clothes and of unwordly beauty, shows up all of a sudden. From the time of her appearance, Shinsuke descends into a world of madness and anguish. Does she truly exist or is she a figment of imagination conjured by a guilty conscience? (Source: jdramas.wordpress.com)

6 comments:

  1. nak tau sapa penyamar tu, nak kena cari drama ni.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak sangkalah lepas tau siapa penyamar tu..

      Delete
  2. nanti kita nak tengok, masuk list.

    ReplyDelete
  3. Cerita konspirasi ni best. Misteri yang nak dirungkai tu buat kita curious nak tahu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »