Tuesday, August 10, 2021

Cadbury Dairy Milk French Vanilla

Assalamualaikum..
Hye semua..

Rasa yang sedikit manis.. Rasa mousse vanilla yang lembut dibahagian tengah coklat memang sedap, manis berkrim dengan aroma vanilla yang sangat memikat.. Cumanya rasa krim yang manis menjadikan coklat yang sedia manis, bertambah manis.. Bila menikmati coklat ini anda perlukan air masak untuk mengurangkan sedikit kemanisannya.. Mungkin tak sesuai buat mereka yang kurang gemar pada rasa manis yang berlebihan namun untuk Sha rasa manisnya masih boleh diterima. Coklat ini sangat sesuai buat mereka yang menggemari vanilla dan juga coklat, seperti Sha.. hehehe.. Apa aja lah yang Sha tak suka kalau ianya coklat.. kikiki..

Cadbury Dairy Milk French Vanilla (180g x 2) - RM19.40
Harga sedikit mahal berbandin Cadbury biasa namun masih berbaloi untuk Sha..

Nampak tak warna putih pada coklat tu? Tulah cream Vanilla.. Cream Vanilla tu berada di bahagian tengah setiap bar coklat.. Disebabkan bar nya besar maka kenalah makan berdikit dikit.. Supaya tak terlebih manis Sha ni nanti.. kikiki..

8 comments:

  1. Sedap ni ada filling vanilla flavour. kena cari ni dengan coconut pandan yang KakSha update sebelum ni. Suka jugak vanilla dan chocolate :)

    ReplyDelete
  2. Macam menarik. Macam-macam flavour Cadbury yang ada di pasaran sekarang ni.

    ReplyDelete
  3. sedapnya, tak pernah lagi cuba yang cardbury vanilla ni..

    ReplyDelete
  4. Disebabkan sedikit manis tak berani nak try. hehe..

    Salam Maal Hijrah. Semoga tahun baru ni lebih baik daripada tahun sebelumnya. Aamiin

    ReplyDelete
  5. Combination dah best. Tapi manis sangat pulak dah huhu. Jangan makan selalu ya

    ReplyDelete
  6. wah.. mesti seap.. manis sgt tak

    ReplyDelete
  7. tak gemar sangat vanilla ni apatah lagi ada vanilla cream haha

    ReplyDelete
  8. Dah ada vanilla ye, nampak sedapp! Saya selalu beli yang honey combs tu je hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »