Saturday, August 22, 2020

Anime | Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works S1 (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Terjumpa dan terlayan.. Menariklah juga.. Kisah 7 manusia terpilih yang berperang sesama mereka demi mendapatkan Holy Grail bagi memenuhi permintaan mereka.. 7 manusia dengan 7 pahlawan terpilih dari masa silam yang akan membantu mereka.. 7 manusia ini menggunakan magic.. Seronok sesekali layan anime macam ini.. Relaks je.. Amani pun suka tengok anime macam ini.. Hehehe.. Ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..

Permulaan cerita ditunjukkan Rin seorang budak sekolah yang berjaya memanggil pahlawan bernama Archer.. Kemudian baru masuk episod 1 pengenalan untuk hero yang bernama Emiya Shirou.. Emiya secara tak sengaja ternampak pahlawan Rin iaitu Archer berlawan dengan Lancer dan hampir mati dibunuh Lancer namun diselamatkan Rin.. Bila Lancer datang kali kedua menyerang Shirou, secara tak sengaja Shirou telah memanggil Saber.. Kemudiannya Shirou turut memasuki peperangan Holy Grail.. Ini perjalanan Shirou dalam menegakkan pendiriannya demi menjadi Hero of Justice.. Ini seasons pertama.. Sha tengah cari seasons 2..

Type: TV
Episodes: 12
Status: Finished Airing
Aired: Oct 12, 2014 to Dec 28, 2014
Premiered: Fall 2014
Broadcast: Sundays at 00:00 (JST)
Producers: Aniplex, Notes
Licensors: Aniplex of America
Studios: ufotable
Source: Visual novel
Genres: Action, Fantasy, Magic, Supernatural
Synopsis
The Holy Grail War is a battle royale among seven magi who serve as Masters. Masters, through the use of the command seals they are given when they enter the war, command Heroic Spirits known as Servants to fight for them in battle. In the Fifth Holy Grail War, Rin Toosaka is among the magi entering the competition. With her Servant, Archer, she hopes to obtain the ultimate prize—the Holy Grail, a magical artifact capable of granting its wielder any wish.
One of Rin's classmates, Emiya Shirou, accidentally enters the competition and ends up commanding a Servant of his own known as Saber. As they find themselves facing mutual enemies, Rin and Shirou decide to form a temporary alliance as they challenge their opponents in the Holy Grail War.

6 comments:

  1. tgk anime cmni teringat citer sailermoon.. siap ada game lagi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha minat gila Sailarmoon tu dulu.. hahaha..
      Dengan kuasa bulan akan menghukumu..

      Delete
  2. kak sha sangkut anime juga akhirnya hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Akak layan je tapi bila banyak seasons memang give up..
      Yang ini boleh layan sebab ada 2 seasons.. harapnyalah.. hahaha

      Delete
  3. saya dulu sesekali je layan anime..sebab takde orang pengaruh tu yg kurang tengok.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun jarang layan.. Kalau cerita menarik dan seasons tak banyak baru tengok..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »