Monday, August 24, 2020

Fasa 6 PKPP | Day 76

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini encik suami tiba-tiba ajak cuti dan naik motor ke Ipoh.. Mulanya nak ke MBI tapi bila tengok terlalu ramai yang beratur terus tak jadi.. Makanya kami gerak ke Kuala Kangsar.. Jalan-jalan ke Victoria Bridge.. Gerak jam 8 lebih dan pukul 5.20petang selamat sampai ke rumah.. Anak-anak kebetulan masih cuti sekolah, tak adalah dipontengkan mereka.. hehehe.. Sha letak rumah pengasuh dan maklumkan akak tu yang Sha ke Ipoh.. Budget perbelanjaan hari ini tak sampai pun RM100 memang perjalanan budget.. Hehehe.. Makan dalam RM50 dan minyak motor RM21 je..

Kalau sebelum-sebelum ini kami selalu keluar menonton wayang berdua tapi sejak PKP ini memang tengok wayang kat rumah je.. Makanya bertukarlah aktiviti lain yang boleh dilakukan berdua.. Food hunting dan jalan-jalan naik motor.. Leperlah punggung.. Hahaha..


11 comments:

  1. wah jauh berjalan kak sha. dating ke ni? hehe

    ReplyDelete
  2. Seronok jjcm naik moto (kalau tak ujan la)

    ReplyDelete
  3. Yeah! Kadang-kadang memang kena spend time berdua dengan suami kan.. Cuti bajet. Memang itulah trend sekarang

    ReplyDelete
  4. ke kuale kite ye..pekene laksa kuale tak?

    ReplyDelete
  5. Jauh tu naik motor ke Ipoh. Kebas punggung hehe. Aritu masa balik kampung pergi la cari Mee Kari Ami. Tapi tutup pulak aritu. Sedapkan mee kari dia

    ReplyDelete
  6. wahh.. kak sha jalan2 naik moto .. heheh ada alone time berdua.. bestnyaa

    ReplyDelete
  7. nasib amani dengan imani tak merengek nak join sekali hehe

    ReplyDelete
  8. lama atak layan mee kari... sedapnya

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »