Monday, August 17, 2020

Fasa 6 PKPP | Day 69

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini pejabat Sha kekurangan staf.. Terpaksalah korbankan rehat.. Memang tak keluar ke mana.. Tambahan pula ada Audit MQA hari ini.. Lagilah tak boleh nak tinggalkan kaunter.. Sudahnya sampai ke petang tak ada pun auditor datang ke Perpustakaan.. Sabar jelah.. hehehe..

Petangnya Sha berjaya bersenam dengan encik suami.. Alhamdulillah dapatlah 5000 lebih langkah untuk hari ini.. Nak kena maintain dan tambah lagi langkah ini.. 

Sha beli telekung ini dekat Shopee.. Patunya hari sabtu tu dah sampai tapi tak perasan ada call dari pekerja JNT.. Hari ini baru ambil dekat pejabat parcel.. Kalau tengok dalam gambar warna merahnya macam terang.. Bila sampai macam warna maroon.. Hehehe.. Okaylah kan..

Beli dekat Shopee sebab susah nak jumpa Fitnesse Honey & Almond tu dekat sini.. Corn flakes tu sebab murah tu yang beli sekali.. hehehe.. Percuma Everyday Malt.. Produk baru agaknya..

Riadah di waktu petang.. Sha briswalk dan encik suami mengayuh basikal.. Amani malas nak ikut, ada kat rumah.. Imani je mengikut tu pun tak nak jalan.. dia duduk dekat palang.. Lapik bantal supaya punggung dia tak sakit..

21 comments:

  1. bagus kak senam..


    ni saya tag akk

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/08/blogger-pilihan-cuya-kasihkuamani.html

    ReplyDelete
  2. skali skala bg pecah peluh okay juga kan sha..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah dapat beriadah dan bersenam pada waktu petang

    ReplyDelete
  4. Rajinnya kak sha.. harap bersemangat nk bt setiap minggu

    ReplyDelete
  5. wahh teruskan kak sha..semoga maintain sihat

    ReplyDelete
  6. bestnya nengok akak petang-petang boleh briswalk gitu... memang takde kereta lalu lalang yek situ kak?
    nestle cornflake tu peberet, tak suka yang jenis kellogs cornflake tak sedap lak rasanya hehehe...
    geram je kalu dok tunggu2 sekali auditor tak jadi datang, tp takkan takde pihak atasan yg bgtau pasal auditor tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak brisswalk ini dalam kompleks Politeknik.. ada je kereta lalu lalang tapi tak adalah banyak atau sesak.. Memang tiap-tiap petang ramai je yang jalan kaki, jogging tambah student ada.. Lagilah ramai.. hehehe..
      Sep sikit.. Akak pun suka nestle cornflake.. Yang Kellogs tu dia macam nipis sangat..
      Orang atas suruh standby je.. hehehe.. Auditornya memang tak nak berjalan tu yang tak sampai ke tempat kami, lepas tu pensyarah pun dah buat slide show terangkan pasal library.. Lagilah tak ada auditornya jalan.. hehehe..

      Delete
  7. Sama ler... Semua beli kat shopee 😆😆

    ReplyDelete
  8. telekung tu guna material apa sha?

    ReplyDelete
  9. Rajinnya Kak Sha bersenam. Memang gaya hidup sihat ni.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »