Thursday, August 27, 2020

Fasa 6 PKPP | Day 78 & 79

Assalamualaikum..
Hye semua..

Day78
Hari ini agak kesibukkan sedikit.. Ada Program Let's Read di Perpustakaan Sha kerja.. Sha kendalikan aktiviti Kahoot Kemerdekaan dan Ulasan buku (bertulis).. Pesertanya pelajar Politeknik.. Memang meriahlah bila mereka menjawab soalan-soalan berkaitan kemerdekaan, kemajuan dan pertanian Malaysia.. 15 soalan je tapi reaksi mereka tu yang ohsem.. Membaca ulasan buku yang dibuat oleh mereka pun menarik.. Hehehe..

Ini nama dia parcel kegembiraan.. Hehehe..

Day 79
Masih lagi kalut dengan aktiviti Let's Read sebab ada FB Live pagi ini.. Kebetulan pula baru pertama kali nak buat FB live ini jadinya agak kalut dan terpaksa menghadapi masalah teknikal.. Tapi akhirnya berjaya juga buat dan selesaikan.. Kemudian sebelah petangnya Sha dan rakan-rakan pejabat ke Ampang Pechah, Kuala Kubu Bharu untuk jamuan makan-makan bersama mantan Timbalan Pengarah Sokongan Akademik kami.. Esok merupakan hari terakhir beliau di sini.. Lepas ini entah bila berjumpa lagi..

Tambah stok aiskrim Polar dirumah.. Kali ini Sha beli rasa lain pula.. Perisa coklat (15pcs) Blackcurrant (15pcs) - RM27

Aiskrim Polar Durian, Jagung dan Kacang Merah.. RM1 untuk sebatang..

9 comments:

  1. Banyaknya stok aiskrim. Untuk makan sendiri ke jual Sha? Maaf tanya, sbb excited nampak aiskrim tu hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe sis.. sha beli buat makan je.. hehehe..
      Memang selalu je ada stok aiskrim kat rumah ini..

      Delete
  2. wah menarik juga idea tu kan..mekacih sebab bagi idea kuiz..heheh..askem tu beli kat mana kak sha?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Sama2..
      Akak beli dengan pengasuh anak.. Dia memang jual Aiskrim..

      Delete
  3. murah aiskrimnya..1 tak sampai singgit pun

    ReplyDelete
  4. byknya kak sha punya ais krim kt uma... tudiaaa... klu atie stay uma kak sha ..mmg jadi belon dah

    ReplyDelete
  5. Wahhh banyak aiskrim!! Murah la...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »