Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, July 18, 2017

Rawatan Fisioterapi + Cucuk Perancang

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buat apa tu?? Rajin you all blogwalking ye..
Terima kasih singgah blog Sha..
Isnin (17.07.2017) pagi, Sha ada temujanji untuk rawatan Fisioterapi..
Disebabkan tak suka keluar banyak-banyak kali..
Makanya Sha terus buat sekali cucuk perancang (cucuk ini 3 bulan sekali)..
Sepatutnya awal lagi.. Tapi ada masalah sikit.. Tu yang lambat..

Pinggang ini memang tak berapa okay..
Tapi biasalah.. Kerja still kena buat..
Walaupun tak okay..  Ye tak..
Cumanya lebih berhati-hati..
Rawatan fisioterapi pagi ini bermula dengan kayuhan basikal selama 15 minit.. 
Lepas tu sha kena pakai karen.. 
Yang ini memang best.. 
Legakan sakit.. 

Lepas tu kena buat dua jenis senaman.. 
Pertama.. 
Baring.. Kemudian kaki dibengkokkan.. 
Lepastu angkat punggung, tahan dan kira sampai 10..
Buat sebanyak 10 kali.. 

Senaman yang kedua.. 
Masih dalam keadaan baring.. 
Angkat kaki dan rapatkan ke dada.. 
Kira sampai 10 juga.. 
Buat senaman ini 10 kali.. 

Dua senaman ini kena teruskan dirumah.. 
Pagi buat 10 kali.. 
Petang 10 kali dan malam 30 kali.. 
Kena rajinlah.. 
Owh ya.. Satu lagi pesanan doktor.. 
Bangun dari katil, kena mengiring dulu baru bangun.. Bukan terus bangun je.. 

7 comments:

  1. Semoga kak Sha cepat sembuh seperti sediakala.. =)

    ReplyDelete
  2. Semoga kembali sihat sis....

    ReplyDelete
  3. Kenapa ye pinggang Tu? Semoga cepat sihat ye

    ReplyDelete
  4. Semoga dipermudahkan urusan perawatannya.

    ReplyDelete
  5. moga sha cepat sihat 100% ekk.
    pada aida, kalu dpt skit skit buat senaman kat umah pun hokey kan.
    few minutes lepas bangun tido pepagi tu.
    ptg hari depan laman.

    ReplyDelete
  6. moga sha cepat sembuh, betul tu kalau bangun tidur kena mengiring dulu baru bangun dan kalau terjaga dari tidur pun tak boleh terus bangun, rileks sekap baru bangun

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI