Monday, March 4, 2019

Stranger (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Berjaya juga habiskan tengok drama ini setelah stuck terlalu lama dekat episod 3.. Hehehe.. Drama ini agak beratlah pada Sha sebab ceritanya melibatkan pendakwaraya dan polis yang makan rasuah dan memanipulasi keputusan mahkamah.. Pelakon lelaki dan juga pelakon perempuan dalam cerita ini pun tak adalah wow sangat.. Watak pendawakraya yang membongkar kes dalam cerita ini memang ohsem.. Wataknya dijadikan tidak beremosi.. Sebab tu dia bagus dalam kerja dia.. Cuma bila rakan sekerjanya dibunuh je baru nampak macam dia terbeban dengan emosi..

Saling mempergunakan dan menganiaya, memang penjahatnya tak boleh nak diteka.. Boleh disenaraikan tapi tak boleh nak diduga siapa sebenarnya kepala yang jahat.. Yang pasti manusia bila dah jahat memang payah nak berubah contohnya watak Seo Dong Jae, diberi peluang pun tetap tak nak berubah.. Yang pasti drama ini ada musim kedua.. Akan keluar pada hujung tahun ini.. Tunggu jelah..

Drama: Stranger Also Known As: Bimil Uisup , Secret Forest , Forest of Secrets
Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: Jun 10, 2017 - Jul 30, 2017
Aired On: Saturday, Sunday
Network: tvN
Duration: 1 hr. 10 min.
Sinopsis: Hwang Shi Mok had brain surgery when he was a child, which caused him to lack emotion. Now, Hwang Shi Mok works as a prosecutor. He is rational, but cold and lonely. He is also one of the only prosecutors not involved in corruption. One day, a dead body is thrown in front of him. He meets Police Lieutenant Han YeoJin at a murder crime scene. They work together to eradicate corruption at the prosecutor's office and solve a serial murder case.(Source: Viki)

Drama: Stranger 2
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Dec 31, 2019 - ?
Network: tvN

13 comments:

  1. baca sinopsis memang best. cuma nak pastikan kita pun lapang emosi untuk layan drama ni tu lah yg berat. hahaha ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Sha tertarik dengan sinopsis dia, tu yang tengok..

      Delete
  2. mmg best..terer betul penulis skrip..saat2 akhir baru tau siapa pembunuhnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. Semua tekaan sipi-sipi je.. tapi setiap orang menjadi penyebab untuk kejahatan itu berlaku..

      Delete
  3. Sha boleh geng anak kak ana la layan drama2 korea ni hehe :)

    ReplyDelete
  4. adeh, berat jugak cerita ni. Nak relax tengok pun jadi macam... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak boleh nak relax pun Aien.. Setiap episod pasti ada persoalan..

      Delete
  5. heroin tu mcm bae doo-na je. lama tak tgk dia berlakon

    ReplyDelete
  6. Teringin pula mama nak the jalan cerita Ni best

    ReplyDelete
  7. Macam best je cerita ni Sha, nak tengok tapi nanti confirm tak sempat buat kerja lain..

    ReplyDelete
  8. drama ni agak heavy, saya suka main cast dia.

    ReplyDelete
  9. jalan cerita dia macam best, nak try cari lah

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »