Wednesday, March 6, 2019

Aku, Kau & Robot oleh Artis-artis Komik-M

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku pertama untuk Mac 2019.. Mood membaca belum datang lagi.. buku ini nipis je pun.. Tapi ambil masa yang lama.. semuanya sebab mood.. Hahaha..

Beberapa kali juga Sha buat proses peminjaman dan pemulangan buku ini di PNM e-Reader sebab ada masalah untuk akses dan baca.. Tak tahulah kenapa.. Memang ada sesetengah buku tu payah nak akses untuk dibaca.. Macam muat turun tu tak berjaya, walaupun dah berjaya pinjam.. Semua komik dalam ini bertemakan robot.. Ada yang menyampaikan betapa manusia akan rugi bila semua kerja diambil alih oleh robot.. Ada yang menyampaikan sejarah awal robot tercipta.. Serta banyak lagi..

Menampilkan komik-komik robot seperti berikut: -
Hikayat Robot oleh TEMBAKAU
Misi Perang Robot oleh NAZRY SALAM, AFIQ SALAM, & ARIFF AV
Robot Itu oleh BOPHAIRY
Liga Robot v2.0 oleh REJA
Transcendence oleh PAC
Rokid oleh KAHER
Kosong oleh EG LUZRA
Robot Gandum oleh POYO
Projek-K oleh BEN WONG

(ebook : PNM e-Reader)

Terbitan : Komik-M, PTS Media Group Sdn Bhd

14 comments:

  1. wahhh nampak mcm menarik aku kau & robot hehe

    ReplyDelete
  2. Nak sket kerajinan boleh tak hehe..

    ReplyDelete
  3. Kadang2 buku yang nampak macam kartun ni best jugak baca. Saya pinjam buku tentang kartun alien, 3 kali ulang baca pun best lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul tu.. Tambah anak-anak.. Mereka lebih suka bergambar.. Sha pula akan tukar-tukar bacaan.. hehehe..

      Delete
  4. LZ suka beri anak baca buku-buku begitu Sha supaya dia berfikir secara creative
    Betul statement mamapp, cover dia cantik dan menarik perhatian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku macam ini memang bagus untuk bacaan..

      Delete
  5. kalu masalah gitu boleh terus ada ke pnm ke sha?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha adukan di email info@e-sentral.com untuk mereka ambil tindakan..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »