Friday, March 8, 2019

Novel Seram Prima Berwajah Baru

Assalamualaikum..
Hye semua..

Saja nak kongsi dengan pembaca.. Kalau memang ada beli atau ikut perkembangan buku-buku bawah Buku Prima mesti perasan.. Kalau tak ikut bolehlah tengok apa yang lain melalui perkongsian Sha ini.. Sha tak pastilah sama ada perubahan kulit buku ini akan dilakukan pada semua penulis atau penulis-penulis tertentu je sebab baru dua buah novel dari penulis yang berbeza dikeluarkan.. Pada sha perubahan ini sangat menarik.. Sebab tak semestinya buku seram tak boleh kelihatan fancy.. Boleh tengok perbezaannya pada gambar yang Sha kongsikan dibawah..

Kalau sebelum ini kulit buku novel Buku prima ini lebih pada warna Hitam dan tidak terlalu fancy.. Menampakkan sisi gelap dan seram yang begitu ketara..

Ini pula adalah kulit buku yang paling terbaru.. Kedua-dua ini novel seram.. Sha beli sebab kulit buku tu sendiri yang begiu menarik perhatian selain penulis dan sinopsis cerita yang memang best.. Kedua-dua penulis ini memang tidak mengecewakan dalam menyampaikan cerita.. Ini pendapat peribadi Sha.. Buku-buku ini masih belum Sha baca.. Nanti kalau dah baca, Sha kongsikan reviewnya ye..

Apa pendapat kawan-kawan.. Yang mana lebih menarik dan memikat mata kalau hendak dibeli.. Adakah layout lama yang lebih gelap dan seram atau layout baru yang lebih fancy dan ceria walaupun buku tu buku seram.. Hehehe.. sila kongsikan pendapat anda di ruangan komen ye..

7 comments:

  1. ala...buku2 seram ni memang tak layan la..Ayu ni penakut banyaks.. he he.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. samalah dengan Sha.. tapi buku memang Sha minat genre ini..

      Delete
  2. Geram tengok cover buku baru ni. Fancy tau. Hehe. Lagipun rasa mcm unik jugak kalau dibuatnya cover mcmni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha.. kan Ika kan.. Fancy sangat.. Cover tu antara sebab utama akak terus beli tanpa fikir panjang selain penulis tu.. hehehe..

      Delete
  3. bla cover mcm tu sng nk cari / tuju je rak mana...

    ReplyDelete
  4. akak memang tak baca lah sha, akak ni penakut nanti ada yang tak tidur malam dibuatnya

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »