Monday, June 3, 2019

Kamen Rider Heisei Generations FOREVER (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem kedua yang Sha tengok dengan anak-anak.. Kamen Rider ini bukan Sha dengan encik suami je layan.. Anak-anak Sha pun layan juga.. Hehehe.. Cerita ini kesinambungan antara Kamen Rider Build dan Kamen Rider Zi-O.. Zi-O ini Sha belum tengok lagi, Tapi okay je nak tonton filem Kamen Rider ini.. Kira macam stand alonelah.. Dalam filem ini memang boleh tengok kemunculan kamen rider yang awal-awal dululah.. Ada Hibiki, Wizard, Den-O dan ramai lagilah..

Diorang kena selamatkan sorang budak ini dari penjahat yang nak hapuskan semua watak Kamen Rider ini.. Nama pun cerita super hero, memula hero kalahlah dulu.. Kemudian baru hero menang.. Hehehe.. Okaylah sekadar tontonan suka-suka.. 

Dari zaman remaja lagi memang layan Kamen Rider ini.. Kikiki.. Sisi kanak-kanak yang tak boleh nak dibuang.. Sekarang dengan anak-anak dan encik suami pun layan sama.. Hehehe..

9 comments:

  1. saya ada kawan dari kecik sampai sekarang umur dia 20 tahun, memang kamen rider memang fav dia! hahaha

    https://sayesyadiya.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Tak sangka Kak Sha pun layan cerita ni. Ingatkan budak-budak je layan­čśé.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki.. layan tau bila tengok cerita ini..

      Delete
  3. Dulu pun tgok cerita ni. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak sampai sekarang tengok lagi.. hehehe..

      Delete
  4. hahaha selalu nampak kaksha update pasal kamen rider ni tak sangka imani dengan amani dah terjebak sekali

    ReplyDelete
  5. sbnr ms kecik umah sy x de tv. msk sek men, dok asrama. tgk tv pn bercatu. sbb tu kurang lyn cite2 seumpama ni... kalau tgk pun bkn ikuti sgt sekadar menonton je...alkisahnya...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »