Saturday, June 15, 2019

Suntik oleh Zarini Mansor

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel yang sangat ohsem.. Kisah Fakri yang dijadikan bahan uji kaji dadah terbaru satu sindiket ini.. Memang tertanya-tanyalah juga siapa dalang sebenar.. Dari awal cerita begitu banyak persoalan yang timbul.. Fakri disuntik, dituduh membunuh dan dipenjarakan.. Kemudian dibebaskan oleh Tuan Mahadi, malangnya Tuan Mahadi dibunuh dan Fakri dituduh.. Muncul Ben dan Inspektor Kamarul yang membantu Fakri.. Siapa sebenarnya dalang yang mengucar kacirkan hidup Fakri dan Dadah apakah yang tengah diorang uji tu.. Hujung cerita seolah-olah akan ada smabungan.. Kita tunggu jelah..

Sha baca pada 13.06.2019 dan selesai pada 14.06.2019..

Sha pinjam dengan Perpustakaan Negara Malaysia

Published April 2017 by Penerbitan Dear Novels

11 comments:

  1. Geram je nak tahu siapa dalangnya tu.

    ReplyDelete
  2. sounds like too much conflict. pening pening

    ReplyDelete
  3. Mungkin ada sambungan sebab tu penghujung ceritanya macam tergantung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya adalah.. sebab penguhujung tu macam misteri sikit.. hehehe

      Delete
  4. Mana nak dptkan buku ni eh kak sha? Dari penulis mesti blh kan? Hee. Nampak menarik.

    Ika datang singgah sini https://ikashoid.blogspot.com/2019/06/book-review-pemusnah-cinta-by-siti.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Ika nak beli online dekat web ataupun FB Dear Novels boleh beli.. Rasanya ada diskaun skrg nie.. Yang ini akak pinjam dengan PNM..

      Delete
  5. malang betul hidup Fakri ni. Curious nak tahu dadah jenis apa diorang suntik tu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »