Sunday, June 9, 2019

Filem & Drama Korea Jun 2019

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sekadar memastikan ada entry di blog.. Hehehe.. Tengah kekeringan idea sebenarnya.. Mood membaca pula masih perlahan macam siput.. Jadinya jomlah baca apa yang menarik perhatian Sha sekarang ini.. Filem dan drama dari Korea..

The Beast (2019)
Relase Date: Jun 2019 tapi tarikh belum pasti..

Drama: Joseon Survival
Country: South Korea
Episodes: 20
Aired: Jun 8, 2019 - ?
Aired On: Saturday
Network: TV Chosun

Drama: Partners for Justice 2 (Yeah!! Ada sambungan.. Review musim 1 baca SINI)
Country: South Korea
Episodes: 32
Aired: Jun 3, 2019 - Jul 23, 2019
Aired On: Monday, Tuesday
Network: MBC
Duration: 35 min.

Drama: Arthdal Chronicles (Ada 3 seasons)
Country: South Korea
Episodes: 6
Aired: Jun 1, 2019 - Jun 16, 2019
Aired On: Saturday, Sunday
Network: tvN, Netflix, Netflix, Netflix, Netflix
Duration: 1 hr. 20 min.

13 comments:

  1. Tiga cerita yang dah disiarkan tu saya belum tonton lagi. Lama dah tak layan cerita Korea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun tak tengok lagi.. Tunggu habis siaran baru nak tengok..

      Delete
  2. Sama juga tak tgk lagi, mcm sha juga, akan tgk aft semua epi dh abis, hah pastu br marathon tgk 😁 in the first list, partners for justice 2 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Partners For Justice 2 tu memang Sha tunggu juga.. Citer dan pelakon dia best..

      Delete
  3. lama daa tertangguh dok nak tengok citer Korea.
    download macam2 tengoknya belom..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Download tu samalah kita.. hehehe.. akak pun masih ada yang belum tgk lagi..

      Delete
  4. Tgh tengok yg last tu..dah mcm citer omputih pulak..hihi..

    ReplyDelete
  5. cita yg last tu, dah kuar neflix dah, lum start layan lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah.. yang last tu dah ada kat Netflix..

      Delete
  6. The Beast tu macam best la. Suka tengok drama penyiasatan ni. Suka misteri

    ReplyDelete
  7. semua mcm best tp dpt ke sy nk tgk jg ni? heheh

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »