Saturday, June 8, 2019

Puaka Kerusi Antik oleh Zaifuzaman Ahmad

Assalamualaikum..
Hye semua..

Memang terbaiklah versi penulis Zaifuzaman Ahmad ini.. Novel ini merupakan sambungan kepada novelet Projek Seram Kerusi bertajuk Antik oleh Ebriza Aminnudin.. Latar selepas peristiwa berdarah yang menimpa keluarga Lutfi..

Dua peristiwa kehilangan di dua tempat berbeza menjadi satu kebetulan yang tak diduga.. Kenapa peristiwa kehilangan yang berlaku seolah-olah sama dengan apa yang menimpa keluarga Lutfi sebelum ini.. Mimpi yang mengganggu Norliesa juga mula berlainan.. Kalau sebelum ini 3 anaknya yang muncul dalam mimpi, kali ini Shafiqah pula yang menghantui Norliesa.. Apakah kaitan perubahan mimpi dan kehilangan yang berlaku.. Garapan yang sangat menarik dan mengujakan..

Baca pada 06.06.2019 dan selesai pada 07.06.2019..

Published February 2019 by Buku Prima

7 comments:

  1. Saya tak pernah nampak lagi novel ni di kedai buku. Nak carilah nanti. Zaifuzaman Ahmad antara novelis seram yang saya minat karyanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada rasanya kalau kat Popular.. Karya beliau tak pernah tak best..

      Delete
  2. plot cerita dia macam sama dengan drama While You're Sleeping pasal mimpi2 tu

    ReplyDelete
  3. bc sinopsis mcm xde kaitan dgn tajuk je ;-)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »