Sunday, June 5, 2022

Filem US | Joker (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem berkaitan emosi.. Kalau tengah depressed baik jangan tengok.. Sha pun tersalah tengok sebenarnya.. Ingatkan tak adalah teruk sangat tapi bila layan memang boleh buat kita turut sama depressed.. Arthur memang mempunyai masalah mental, sedang dalam rawatan dan juga pengambilan ubat.. Bila orang sekeliling mula menekan, Arthur mula berubah.. Dia berimaginasi dan mula menyerlahkan sesi psiko dia.. Membunuh tidak membuatkan Arthur rasa bersalah..

Tu je kot Sha mampu ulas.. Kadang-kadang kita rasa tindakan kita tak salah tapi tanpa kita sedar tindakan kita membuatkan orang tertentu tertekan.. 

Joker
2019 ‧ Drama/Crime ‧ 2h 2m
Arthur Fleck, a party clown, leads an impoverished life with his ailing mother. However, when society shuns him and brands him as a freak, he decides to embrace the life of crime and chaos.



1 comment:

  1. tak berani nak tengok lagi movie ni. No wonder lah ramai yang tak mampu nak bawa watak joker ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »