Monday, June 6, 2022

Drama Jepun | Kimi to Sekai ga Owaru Hi ni: Season 3 (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hibiki meneruskan misi mencari Kurumi bersama Yuzuki.. Mereka kemudiannya bertemu dengan kumpulan penganut agama Crest Of Light dimana lelaki bernama Wantiti menjadi ketuanya.. Wantiti tidak berubah menjadi zombie walaupun digigit zombie ini menjadikan dirinya berkuasa.. Namun ada sesuatu yang pelik dengan kumpulan tersebut.. Bekalan makanan mereka sangat meragukan.. Konflik menjadi lebih teruk bila Hibiki mempercayai Wantiti demi menemukan Kurumi.. Kumpulan tersebut kemudiannya diserang kumpulan X.. Season 3 ini sha menyampah dengan Hibiki yang tiba-tiba jadi lemah.. Stress tengok mamat ni.. Yuzuki lebih menyerlah dan nampak matang.. 

Akan bersambung lagi.. Kali ini mencari anak Hibiki pula.. Ish.. Ish.. 

Drama: Kimi to Sekai ga Owaru Hi ni: Season 3
Also Known As: Love You as the World Ends Season 3
Screenwriter: Ikeda Natsuko
Director: Sugawara Shintaro
Genres: Action, Mystery, Horror, Romance
Country: Japan
Episodes: 6
Aired: Feb 25, 2022 - Apr 1, 2022
Aired On: Friday
Original Network: Hulu, NTV
Duration: 55 min.
Kurumi Ogasawara, while infected with the Golem virus and pregnant with Hibiki Mamiya’s child, disappeared.

2 comments:

  1. Macam menarik drama ni, dulu peminat tegar drama jepun. tapi sekarang dah xdak masa nak tengok semua tu.

    Ubipanas

    ReplyDelete
  2. mungkin watak hibiki jadi hilang pertimbangan sebab kurumi hilang kot. nasib baik ada yuzuki

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »