Monday, June 13, 2022

Random Photo #6 2022

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jom layan entry bergambar dari Sha.. Tapi banyak makananlah.. hehehe.. Silalah jangan terliur.. kikiki..

 
Sekian lamanya tak makan buah nona, akhirnya terjumpa juga.. RM15 untuk 1kg, dapatlah dua biji.. Puas makan.. Manis rasa dia..

Beli dessert.. Satu kotak ada 4 jenis dan harganya RM20.. Okaylah.. Paling suka tart coklat dengan brownies tu.. Memang sedap..

Menu sarapan di satu pagi.. Dua keping roti canai bersama sambal tempe dan secawan Nescafe Tarik.. Kikiki.. 

Rakan sekerja bawa kek batik indulgance untuk dimakan.. Memang sedaplah.. Puas betul makan.. Mewah rasa coklatnya.. Saiz 10x10 ini RM100..

Beli stok paper cup untuk bancuh kopi pada tetamu bertuah Perpustakaan.. Hehehe..
Percuma tepung karaage dari penjual.. Chopstik kayu tu untuk Imani..

Dua bungkus tepung Karaage yang diberikan penjual secara percuma.. Belum cuba lagi.. Nantilah Sha cuba dan review ye..

Menu sarapan Sha pada hari Jumaat lepas.. Terlewat bangun dan tak sempat nak menyinggah di mana-mana.. Inipun dapat beli roti sebab kena singgah ambil suratkhabar.. Kalau tak memang makan biskut kering je lah.. hahaha.. Antara risiko yang Sha kena terima bila berpindah tempat kerja.. Thumb print wajib sebelum pukul 8 sebab waktu kerja Sha tak flexi dekat tempat baru ini.. hehehe.. Tapi sesekali je kejadian ini.. 

7 comments:

  1. kat pejabat klu xde stok mkanan mm keb

    ReplyDelete
  2. kat pejabat klu xde stok makanan mm kebulur rasa...:)

    ReplyDelete
  3. dana pnh mkn buah nona tp xberapa minat.... kek batik indulgence tu menariknya

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap pula roti canai tu. Rasa macam dah lama tak makan roti canai.

    ReplyDelete
  5. kek batik tu nampak yummy betul

    ReplyDelete
  6. Bila masuk kerja sebelum pukul 8 pagi memang masalah cari breakfast.. LZ pun macam tu Sha. Ambil mana yang sempat untuk bekal di office..

    ReplyDelete
  7. ammi tak pernah jumpa orang jual buah nona...

    teringat masa pregnantkan anak no. 2 ammi punyalah mengidam nak makan buah ni...terbayang rupa tapi tak ingat nama... mujur juga diakhir2 pregnant dapat makan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »