Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, January 31, 2017

Ceritera Cinta oleh Syah Shah

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ceritera Cinta adalah Kompilasi Cerpen dan Mini Novel oleh Syah Shah..
Sha beli direct dengan penulis..
Buku siap ada tandatangan penulis..
Dalam ini ada 2 cerpen, 2 mini novel, 1 cerpen bonus dan 2 cerpen sambungan dari novel sebelum ini..
Memang berbaloilah..

Yang Lebih Indah (cerpen)
Cerpen yang ohsem.. Walaupun pendek je, tapi maksudnya sampai.. Yang lebih indah.. 

Si Mamat Jambu (cerpen)
Cerpen yang sangat comel.. Rush dan Amal.. Dua watak yang ohsem.. Memang boleh buat pembaca tersengih-sengih.. hehehe..

Awek Pisang Goreng 2 (sambungan novel tajuk sama)
Sambungan dari novel.. Kisah selepas berumah tangga.. Tolak ansur antara suami dan isteri..

Isteri Soleh, Suami Solehah (mini novel)
Citer yang sangat sempoi dan Ohsem.. Bagaimana perempuan keras berkahwin dengan lelaki lembut.. Serta hubungan kekeluargaan..

My Slurpee Slurpee! (mini novel)
Alahai sweet amat citer nie macam air Slurpee.. Hahaha.. 

Lelaki Sedingin Dia 2 (sambungan novel tajuk sama)
Yang ini Sha skip baca sebab Novel Lelaki Sedingin Dia tak baca lagi..

Jimmy & Boleh (cerpen bonus)
Cerpen mengenai realiti.. Tak semua kita nak kita dapat.. Kadang-kadang kita perlu terima hakikat hidup ini tak mudah.. Memang simple habis cerpennya..

Ceritera Cinta oleh Syah Shah
Start baca pada 29.01.2017
Selesai baca pada 30.01.2017

11 comments:

  1. mesti best tu..satu buku tapi bermacam jalan cerita di dalamnya

    ReplyDelete
  2. satu buku dirangkumkan banyak kisah ya..terbaiklah :)

    ReplyDelete
  3. sy plak suka novel kak Lynn Dayana, best 😄

    ReplyDelete
  4. Teringin nak jadi penulis tapi tak ada kemahiran menulis. Kedua masa pun tak terluang.

    ReplyDelete
  5. bagus sis suka membaca.membaca kan jambatan ilmu..saya ni entah bila nak start membaca balik..

    ReplyDelete
  6. menarik.. dah lama x layan novel.. hehehe

    ReplyDelete
  7. dah lama tak baca buku camni.. bukan taknak baca tapi cam tak puas hehe

    ReplyDelete
  8. terbak sha....lepas ni ble lah try menulis buku pulak

    ReplyDelete
  9. Cepatnyaaaaaa kak sha baca buku!! Sehari habis satu novel.. wahhhhhhh

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI