Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Sunday, January 8, 2017

Koleksi Buku Amani

Assalammualaikum..
Hye semua..

Ini adalah buku cerita Amani..
Sha memang nak pupuk minat membaca dekat Amani..
So bila Sha tengok dia dah boleh membaca, Sha pun belikan buku cerita untuk dia..
Start dari tahun lepas lagi Sha dah belikan..
Tapi biasalahkan, tak pandai jaga lagi..
Selamat dah dikoyak-koyakkan..
Kadang berebut dengan adik, terkoyak..

Yang bawah ini baru lagi dapat..
Tu yang cantik je.. Sha nak ajar dia untuk jaga buku elok-elok juga..
Bila beli buku, balik balut dulu dengan plastik..
Baru baca.. Dah baca letak atas meja or almari..
Mula-mula memang dia tak ingat dan lupa..
Tapi bila selalu pesan, Insya Allah dia akan biasakan diri..
 
Koleksi Buku Amani 
Koleksi Kisah 8 Nabi & Rasul nie, Sha share dengan suami beli..
Hadiah dia masuk darjah 1 dan boleh berdikari..
Shhh.. Ini Rahsia Amani Tau, Sha beli dekat MPH Online..
 
Koleksi Buku Amani 
Jimi dan Raksasa Misai di Sekolah pula hadiah dari auntie (adik Sha) dia..

9 comments:

  1. Boleh sama2 buka mini library nie Sha. Best nya anak dgn mak suka membaca. Ana nak ajak syafi cmnie gak lah. Biar penuh buku satu bilik. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. hehehe..
      Boleh mula dgn Syafi bila dia dah mula membaca..

      Delete
  2. Mai dulu kecik2 pun banyak buku, parents & makcik pakcik support minat dan belanjan banyak bahan bacaan, bahagia sgt, mai suka baca buku pengembaraan, lupa dh tajuk. buku pun dh hilang sebab pindah randah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestlah bila ada yang support minat membaca..

      Delete
  3. Seronoknya tengok Amani, kecil2 dah suka membaca ��

    ReplyDelete
  4. anak2 MV pun suka sangat kumpul buku cerita

    ReplyDelete
  5. meskipon aida x minat baca buku citer.
    tapi nurin minat!
    memang byk la novel nurin pinjam dari kawan2.
    few aje yg aida beli kan.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI