PNM e-Reader - Reserve Book - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, March 27, 2018

PNM e-Reader - Reserve Book

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kepada yang guna PNM e-Reader, bawah ini Sha share mengenai buku yang anda reserve.. Buku-buku yang kita Reserve ini biasanya buku-buku yang tak available untuk dipinjam (borrow).. Tapi kita tetap nak baca, maka kita Reserve.. Bila buku ini dah available untuk dipinjam, PNM akan hantar email dekat kita maklumkan status buku ini.. Kita kena pantas klik link yang diberikan untuk membolehkan kita meminjam buku yang telah available statusnya..

Flow dia Sha share dalam gambar dibawah..

 Buku ini tak available untuk dipinjam, maka Sha klik perkataan Reserve tu..

Buku tadi dah berjaya kita reserve.. Nanti PNM akan hantar email bila buku tu dah available untuk dipinjam..

Email dari PNM memberitahu untuk kita redeem buku yang kita reserve..
Klik je link yang diberikan didalam email diatas..

Yeah!! Berjaya dah pinjam.. Dah boleh mula membaca..

Boleh baca entry sebelum ini
PNM e-Reader
Cloud Reader untuk PNM e-Reader

10 comments:

  1. lama x on pnm e-reader hihi..banyak buku belum baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe MV.. PNM e-reader ini bila-bila pun boleh pinjam..

      Delete
  2. Thanks for sharing kak Sha! ^_^

    ReplyDelete
  3. kak sha,ade tak ebook selain daripada novel..non fiction yg dalam ebook?yeala xde masa nak g pnm..in case klo ade kan best leh rujuk dr jauh

    ReplyDelete
    Replies
    1. AD.. dalam PNM e-Reader ini ada pelbagai jenis buku.. AD boleh explore dulu dekat website dia.. http://www.pnm.elib.com.my/ tak yah login pun..

      Delete
    2. dah explore..wah kak sha mekacih bangat..sukaaaa

      Delete
  4. Replies
    1. Yup.. guna apps PNM e-Reader.. boleh download di Google Playstore ataupun baca menggunakan Colud Reader di komputer..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..