Sabun Champaca - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, March 19, 2018

Sabun Champaca

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha mula pakai pada 02.11.2017.. Sha sukalah sebab sabun ini memang berjaya membersihkan kotoran serta meninggalkan bau wangi pada baju.. Tahi lalat dekat telekung pun boleh bersih cuma tengok jugalah.. Kalau baju sekolah selalunya Sha rendam semalaman dan esoknya terus masuk dalam mesin basuh untuk dibasuh.. Kalau telekung yang ada kesan tahi lalat pula Sha rendam dengan air panas.. Sha buat dua kalilah..

Owh ya, walaupun rendam dua ke tiga hari bau wangi masih tetap sama.. Sabun ini tak mengeluarkan bau busuk kalau kita terendam lama.. Itu part yang paling Sha suka.. Sabun ini ada dua bau, satu bau cempaka dan satu lagi bau rose.. Sha suka bau cempaka ini.. Bau dia memang wangi.. Sha dah dua kali beli.. Untuk berat 850g ini harganya RM20 sekali dengan caj penghantaran.. Ada juga berat 1.5kg (RM27.00).. Sha jumpa sabun ini pun melalui perkongsian Blogger Ben Ashaari.. Tapi yang Blogger Ben share ini packaging lain tapi sabun yang sama.. Beliau yang bagi contact ejen berdekatan dengan tempat Sha.. itu yang sabun ini COD je.. Kalau nak cuba boleh klik SINI untuk lebih maklumat.. Atau mesej no ini 0189132844.. Nanti dia akan bagi no ejen yang terdekat dengan anda..




27 comments:

  1. azah salah seorang pengguna sabun chempaka! dulu kannn, ada tahi lalat kat baju putih. rendam punya rendam. tonyoh2. zapp hilang! ni testimoni sendiri dari azah. tak tipu2 ni. hehee. azah tak jual tau. azah pengguna sahaja :D


    jom join segmen Azah :D
    http://www.azahrahaman.com/2018/03/segmenazahrahaman-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun pengguna juga.. memang berkesan sabun ini..
      Nanti sha joint ye segmen azah..

      Delete
  2. Kak sha dari hari tu cari sabun ni.. 4x tanya seller kat shopee..semua hbs stok..hehehe..dekat fb hari tu pulak kene scam..haha...smpai takde mood nak beli dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun kebetulan tanya dekat Ben Ashari tu.. dia yang bagi contact ejen ini..

      Delete
  3. Bagusnya sabun ni, boleh tanggalkan kotoran degil. Namanya pun unik. Mak-mak yang anaknya bersekolah wajib wajib beli sabun ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun kinah.. Sabun yang wajib ada.. kikiki

      Delete
  4. Serbaguna ni...daripada untuk pakaian hinggalah peralatan dapur..

    ReplyDelete
  5. Macam berminat, nak tanggalkan tahi lalat pada towel. Thanks kongsi Sha :)

    ReplyDelete
  6. bagus ni, boleh cuba juga, ada towel yang bertahi lalat tu,sayang nak dibuang

    ReplyDelete
  7. Bestnya bab 2 3 hari sabun tak bau busuk. Sesetengah sabun kalau lama cmtu dah bau busuk kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ana.. Bau tu yang tak tahan.. yang nie memang maintain wangi..

      Delete
  8. review mcm best sabun ni, next time nak try juga ...

    ReplyDelete
  9. thanks for sharing kak sha.. nanti atie suggest kt mama... if dia nk guna

    ReplyDelete
  10. Tak pernah denarlah sabun ni. Taik lalat pun boleh hilang ye Sha.... Menarik jugak kalau mcm tu.

    ReplyDelete
  11. alamak nak kena cari jugak la sabun ni. baju sekolah anak2 susah la nak bg putih.

    ReplyDelete
  12. boleh try ni sebab telekung naik taik lalat tapi tak boleh nak hilang

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..