RH Plus (2008) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, March 18, 2018

RH Plus (2008)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama Jepun ini pasal vampire.. Jangan risau, tak ada aksi ganas-ganas or berdarah-berdarah sesangat.. Berdarah sikit-sikit je.. Lepas tu vampirenya behave je.. Kikiki.. Minum jus tomato je okay.. Funlah tengok drama ini.. Lagipun ada 13 episod dan setiap episod cuma 25 minit.. Tak adalah lama sangat..

 Drama ini bercerita tentang kehidupan 4 vampire yang hidup di sebuah rumah ala Eropah yang diberi nama Eternal Moon Manor.. Mereka sering membantu polis dalam menyelesaikan kes-kes yang susah nak diselesaikan.. Mereka juga melalui kehidupan harian seperti sebuah keluarga.. Pergi ke sekolah dan berseronok.. Ada juga konflik yang terpaksa dilalui mereka tapi tak ada aksi ganas melampau..

 
RH Plus [2 January 2008] [13 Episodes]
Sinopsis : This series follows the daily lives of 4 vampires that live together in a European-style building: Kiyoi is the eldest who takes care of the others, Masakazu is a college student who gets information on criminal activities, and Ageha and Makoto both go to high-school (and tend to end up helping Masakazu whether they really want to or not). They fight against crime when the cops are unwilling or unable to doso. The series is based off of a shounen-ai manga published in B's Log. Whether you like shounen-ai or not, it hasn't been very obvious in this series and it may not be... the jury's still out on that.

7 comments:

  1. Blogwalking here.. jemput singgah blog sy ye :)

    https://asyiqin89.blogspot.my/2018/03/muka-lebih-bersih-dengan-teknik-double.html

    ReplyDelete
  2. Kadang kadang... Bila tengok org jepon zaman sekarang ni... mcm tak percaya yang citer tok nenek kita tentang orang jepon zaman dulu kala... tersangat laa beza... macam langit dgn bumi...

    ReplyDelete
  3. style rambut pelakon jepun dulu..hahaha

    ReplyDelete
  4. baiknya tolong polis haha bila nak datang malaysia?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..