Wednesday, March 21, 2018

Amani dan Peperiksaan Percubaan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah, peperiksaan percubaan untuk sekolah Agama dah pun selesai sebelum cuti sekolah bermula.. Markah ujian ada sedikit penurunan.. Tapi masih di tahap yang okay.. Lepas cuti sekolah nanti, Amani akan balik pukul 6 untuk hari Isnin, Selasa dan Khamis.. Sebab anak pengasuh transit yang sekolah sekali dengan Amani akan ada kelas tambahan untuk UPKK, jadinya Sha minta ustazah ajarkan Amani mengaji.. Ini kelas tambahan jadi bayaran tambahan untuk ustazah terpulang pada kita.. Seikhlas hati, jadi kenalah bayar ikut sewajarnya..

Peperiksaan sekolah pagi akan bermula lepas cuti.. Bila disuruh membaca, Amani sibuk menonton kartun.. Jadinya ikutlah Amani.. Mak okay je.. kikiki.. Tapi adalah juga suruh dia buat latihan, sebab ada buku latihan yang dibeli masa cuti sekolah tak habis buat lagikan.. Sekurang-kurangnya dia mengulangkaji dengan latihan..

7 comments:

  1. Alhamdulillah.
    Ilmu dunia, ilmu akhirat dukejar bersama

    ReplyDelete
  2. Dulu Hana pun macam tu jugak haha time2 nak exam time tu lah syok layan katun :3 Sep sikit Amani! heheh >_< good luck untuk exam! buat betul2 tau! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kehkehkeh.. ni kalau Amani jumpa kakak hana nie, memang geng habislah ini.. :)

      Delete
  3. Berbeza betul zaman anak2 sekarang. Life habis kat luar rumah. Ilmu agama tu memang penting

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Rodiah.. sebab tu weekand sha bagi anak-anak bermain..

      Delete
  4. hahaha sama lah dengan adik, suruh baca buku ada je alasan dia.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »