Die Now (2017) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, March 19, 2018

Die Now (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang ohsem.. Permulaan je dah mengujakan.. Bayangkan, kawan yang kita kenal hilang dan tak wujud langsung dalam memori oran lain melainkan kita.. Kemudian kita dibawa kepada penemuan misteri yang membuka laluan ke dalam permainan.. Drama ini ada 20 episod dan setiap episod hanya 36 minit je.. Cuma penamatnya agak tak bestlah..

Memang menarik sangat bila tengok watak utama berusaha memenangi setiap permainan yang tersedia dengan bantuan GM (game manager).. Masa tengok cerita ini memang rasa ohsem okay.. Point yang peserta menang boleh digunakan sebagai duit.. Dia ada 3 dunia.. Dunia permainan, dunia separuh benar dan dunia sebenar.. Xia Chi kena bermain untuk mencari kekasih hatinya iaitu Qíng Zhi.. Kemudian bila kawan baik Xia Chi bermain iaitu Meng Xin, beliau terjumpa dengan penemuan yang mengejutkan.. Rupa-rupanya permainan Die Now bukanlah permaianan biasa sebaliknya permainan yang sangat bahaya.. Nak tahu apa yang Meng Xin jumpa?? Kenalah tengok..

Die Now (2017) | CH Drama | 20 episodes | Aired: Dec 6, 2017 - Jan 9, 2018 | Genres: Suspense, Sci-Fi, Adapted From A Manhua |
Sinopsis : Die Now tells the story about a college student who becomes involved in a mysterious hunting game while trying to find his missing girlfriend.

11 comments:

  1. mcm best..xboleh nak imagine game dia mcm mana, nak kena try tgk ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Game dia sangat menarik.. berubah mengikut apa yang pemain fikirkan..

      Delete
  2. Menarik cerita ni. Lama tak layan cerita cina macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik tau kinah.. Cuma ending dia cam tak best r..

      Delete
  3. Amboi sinopsis dia buat kita tertanya-tanya. Sambung lg sinopsis tu plisss..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Sinopsis kenalah tergantung.. baru orang nak tengok.. hehehe

      Delete
  4. mcm best la pula cerita ni ... jumpa tak girlfriend dia tu?

    ReplyDelete
  5. 20 eps ... boleh tgk ni..xbyk sngt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tengok pun sebab episod dia tak banyak sangat..

      Delete
  6. maam best tapi tarikan utama dia, hero hensem kekekeke

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..