Tuesday, June 19, 2018

Bukan Bulan Sembarang Bulan oleh Daly, Mawi & Ziela

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Ada dengar ke lagu ini? Sha terdengar masa otw nak balik kampung beraya.. Tertangkap di telinga part rangkap "Bukan Bulan sembarang bulan,  Bukan bulan dan matahari, Banyak bulan antara bulan, Manakan sama bulan ku ini.." Terus tersuka dan menanti bila nak dengar lagu ini.. Jarang suka lagu raya yang baru-baru.. Tapi yang ini memang best..

https://www.youtube.com/watch?v=u3ZQOPCmPjE&start_radio=1&list=RDu3ZQOPCmPjE
Bukan Bulan Sebarang Bulan
Daly, Mawi & Ziela

1st rap verse (Filsuf)
Ku susun sepuluh jari
Jika tersalah laku
Jika tersalah kata
Jika ada yang kurang
Jika terlalu lantang maklum lidah tak bertulang
Mungkin ada yang kurang senang
Mungkin tidak faham
Mungkin tidak tahu
Mungkin salah aku
Mungkin terlepas pandang aku juga manusia seperti kamu
Mungkin aku yang tak mengerti
Aku berjanji tak akan buat lagi

C/O
Bukan Bulan sembarang bulan
Bukan bulan dan matahari
Banyak bulan antara bulan
Manakan sama bulan ku ini

Warna warni suasana
Berseri dihari raya
Kanak-kanak gembira
Riang tidak terkata

Yang ditunggu,ditunggu
Yang dinanti,dinanti
Yang jauh dikunjungi
Yang dekat apatah lagi

Saling hormat menghormati
Saling maaf memaafi
Di hari penuh bererti
Semoga kita diberkati

back to C/O (till riang tidak terkata)

2nd rap verse (Filsuf)
Aduhai hawa cantik jelita
Berbaju Kebaya aku tergoda
Berseri-seri berwarna-warni
Berlenggang lenggok bak peragawati

3rd rap verse (Zila)
Aduhai Adam apa kurangnya
Berbaju Melayu dan bersongket pula
Cantik bergaya segak dan tampan
Aku peragawati engkau peragawan

4th rap verse (Mawi)
Satu datang satu pergi
Sudah datang datang lagi
Ketuk pintu bertubi-tubi
Rasa hendak cabut lari

Assalamualaikum
Alamak datang lagi!!!
back to C/O x2

Lagu: Dnavigator
Lirik: Filsuf

3 comments:

  1. kin x boleh masuk dan enjoy pulak dengan lagu raya ni, feel dia tu takde. huhu

    ReplyDelete
  2. flawless betul muka mawi. lirik dia best

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »