Friday, June 29, 2018

American | Siren (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tertengok drama ini dekat timeline Facebook.. Menariklah juga.. Cumanya tak sesuai ditonton dengan anak-anak.. Drama ini agak ganas dan ada adegan seks.. Sha tengok pun bila anak-anak tak ada.. 

Siren ini macam duyung, tapi bila dalam bentuk duyung makhluk ini ganas.. Boleh bertukar jadi manusia bila di darat tapi bila dalam laut dan dah jadi siren, makhluk ini jadi ganas dan menganggap apa je yang didalam laut adalah mangsa.. Permulaan cerita ada satu siren ini ditangkap manusia dan di rampas oleh tentera.. Jadi adik Siren ini naik ke darat untuk cari kakak dia.. Masa ini Siren ini jumpa manusia yang sudi menolong dia.. Maka bermulalah persahabatan mereka.. Kakak dia yang kena tangkap diseksa dan mula memusuhi manusia.. Bila kakak dia berjaya lepaskan diri dan jumpa adik dia, mereka balik semula ke laut.. Owh.. cerita tak habis kat sini.. Panjang lagi.. Ada 10 episod dan baru season 1.. Biasalah drama English kan, mesti berseason-season dan banyak plot twist..

Sha biasanya akan tengok season 1 je.. Malas nak follow banyak-banyak.. Sebab bila dah banyak sangat season, mulalah merapu je.. Owh ya.. Drama ini Sha tengok online je.. kikiki..


13 comments:

  1. oh cerita di tv je, tak sempat nak menonton sekarang ni.

    selamat hari raya sha

    ReplyDelete
  2. WAH MENARIK JUGA KISAHNYA TU

    ReplyDelete
  3. Mama singgah blog walking di petang Jumaat. Selamat bercuti

    ReplyDelete
  4. bila banyak season tak best juga

    ReplyDelete
  5. takbestnya cerita berseason ni haha

    ReplyDelete
  6. Salam sabtu dari Mama, selamat bercuti Sha

    ReplyDelete
  7. Salam tengahari, dan selamat bercuti hujung minggu.

    ReplyDelete
  8. cerita yg menarik.. boleh layan ni

    ReplyDelete
  9. ada baca novel pasal siren dulu, best jugak novel tu. Tak sangka dah ada tv series

    ReplyDelete
  10. mcm best cerita ni.. tp kalau drama ssh sikit nak follow.. hehe

    ReplyDelete
  11. alaa duyung patut comel2 cantik2 ni awat depa jadi seram ni =P

    ReplyDelete
  12. Ganas juga rupa paras duyung tu :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »