Urusan Rumah : Basuh Rumah - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, June 19, 2018

Urusan Rumah : Basuh Rumah

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Alhamdulillah.. Urusan menyewakan rumah Sha berjalan lancar.. Memang tak sangkalah dapat penyewa dengan cepat.. 25.06.2018, penyewa dah start duduk.. Disebabkan itu, raya ketiga Sha, encik suami dan anak-anak pergi membasuh rumah.. Isnin (18.06.2018) Sha serahkan kunci pada penyewa.. 

Bila dah basuh, rasa macam best pula dan tak nak sewakan.. Tapi kalau tak sewa, macam rugilah pula kan.. Yellah, tak ada orang duduk.. Sesekali je boleh nak ke Ipoh pun.. Maka sewakan jelah.. Senang cerita..
 
 Wajah-wajah ceria nak pergi basuh rumah.. Yang paling seronok dah tentulah Amani dan Imani.. Dapat main airkan.. Siap berenang-renang meraka.. Hahaha.. Yang paling berkerja keras dah tentulah encik suami.. Terima kasih ye awak..

 
 Singgah Harumi Seri Iskandar untuk Lunch + Dinner..
4 orang makan RM46.80.. Agak mahal tapi okaylah.. Kenyang..
Sebab nak makan nasi juga kan.. Ayam goreng dia sedap..

 


9 comments:

  1. bestnya ada rumah sewa. ada side income..:)

    ReplyDelete
  2. wah cpt dpt penyewa..hrp penyewa dpt jg umh baru dgn elok

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya aidil fitri maaf atas salah silap yang saya lakukan secara sedar atau pun tidak.

    Tahniah kerana dah jadi tuan rumah. Kalau tak sewa, buat homestay pun bagus puan.

    ReplyDelete
  4. Harap2 dapat penyewa rumah yang ok

    ReplyDelete
  5. semoga yang menyewa tu penyewa yang baik dan rajin nak bersihkan rumah ...

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Rezeki penyewa dan sha. Semoga dipermudah semuanya.

    ReplyDelete
  7. kalau basuh rumah memang akan berenang macam amani imani jugak :P

    ReplyDelete
  8. semoga jadi landlord yg baik ye, sha.
    rumah kecik aida ni, in shaa Allah, akan disewakan jugak nanti.
    tgk la, next year ke kalau da pindah rumah baru :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..