Pearl oleh Shirod Shukri - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, June 5, 2018

Pearl oleh Shirod Shukri

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku ke tiga untuk Bulan Jun.. Pearl.. Tajuk yang ringkas tapi isinya padat.. Realiti dunia.. Kalau nak buku yang happy ending, Pearl tak sesuai untuk anda.. Tapi kalau nak kelainan, Pearl memang sesuai untuk anda baca.. Dalam novel ada perbincangan ilmiah, ada terselit rasa hati dan kesedihan.. Sha start je baca memang tak boleh nak stop.. Novel ini memang betul-betul berjaya buat Sha untuk terus membaca sehingga ke perkataan tamat.. 

Novel Pearl ini memang sangat-sangat superb.. Kisah mengenai seorang perempuan yang bernama Pearl Ratna.. Penuh rahsia dan misteri.. Berkenalan pula dengan Reynolds Hanafi dan Reynolds Hanani.. Dua Reynolds yang sangat baik hati dan gentelman.. Khadeja pula housemate yang menjadi peneman sepanjang berada di bumi asing.. Ini adalah watak-watak yang utama untuk novel ini.. Mereka berkenalan  dan berkawan, ada hati yang mula terpaut namun Pearl bukanlah seperti gadia biasa yang lain.. Bukan mudah untuk mendekati dan mengetahui rahsia hidup Pearl.. Saat semuanya terbongkar Pearl harus membuat keputusan drastik.. Keputusan yang melukakan hati Pearl dan juga kawan-kawannya.. Apa rahsia yang Pearl sembunyikan? Kenalah baca.. 

Sha baca dan selesai pada 04.06.2018..

10 comments:

  1. CT spesis yang nak happy ending hehe..

    ReplyDelete
  2. Apa khabar hari ni cik sha. Mama singgah BW. Bacaan ringan petang hari kan

    ReplyDelete
  3. mcm nak kena cari novel ni...misteri gak tu

    ReplyDelete
  4. Selamat berbuka puasa Ibu ucapkan kepada sis. Ibu baca buku sejilid tak habis habis

    ReplyDelete
  5. wow cover buku dia lawo hehhee. jarang jumpa buku yang tak happy ending kan? kekadang suka juga kelainan sad ending

    ReplyDelete
  6. Ingatkan novel omputeh tadi. hehe

    ReplyDelete
  7. susah jugak nak pilih kalau ada dua reynold ni

    ReplyDelete
  8. menarik sha buku ni.. kena masuk lam wishlist..

    ReplyDelete
  9. alaaaa, tak happy ending ke?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..