Angkara Saka oleh Zaifuzaman Ahmad - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, June 24, 2018

Angkara Saka oleh Zaifuzaman Ahmad

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Jumpa juga novel ini.. Beli preloved dekat kedai buku second hand (NovelHut, Ipoh).. Kalau ikutkan dekat library Sha kerja ini ada tapi dah dihilangkan pengguna.. Maka bila dah jumpa, beli jelah untuk simpanan sendiri kan..

Cerita mengenai Saka yang diwarisi digubakan untuk membuat kacau pada manusia yang tidak disukai.. Salah faham dan perbuatan kita sentiasa menjadi perhatian.. Hisham seorang guru yang baik.. Sopan santun dan sentiasa mesra dengan penduduk kampung.. Disebabkan kebaikannya, ada yang jatuh hati namun tidak berbalas.. Bila Hisham berkahwin, isterinya diganggu.. Hisham tidak percaya namun bila keadaan semakin teruk, Hisham mula dapatkan pertolongan.. Kebenaran mula terbongkar.. Yang bersalah akhirnya mati.. Kemana agaknya Saka akan pergi?? 

Sha mula baca pada 21.06.2018 dan selesai pada 23.06.2018.. Lambat sebab mood down nak membaca.. Hahaha.. Jatuh motor kan..

4 comments:

  1. Mama singgah raya petang ahad ni. Semoga sis shahida di lindungi Allah swt dari sihir. SAka semua ni ujian besar dari ilahi.

    ReplyDelete
  2. Walaupun dlm novel tp benda ni sering terjadi in real life..hasad dengki tkleh nk buang..

    ReplyDelete
  3. soalan last tu menarik minat jugak, mana saka akan pergi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..