Saturday, June 2, 2018

Diya (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem Tamil ini sangat menarik.. Cerita ini katanya seram tapi hantunya comel dan cantik giler.. kikiki.. Hantu kanak-kanak, okay.. Kisah mengenai sepasang remaja yang terlanjur.. Krishna dan Thulasi.. Thulasi mengandung.. Keluarga mereka dapat tahu dan suruh Thulasi gugurkan kandungan.. Lepastu pasangan kekasih ini dipisahkan selama 5 tahun untuk meneruskan pelajaran dan membina kerjaya.. selepas 5 tahun, mereka dikahwinkan.. Lepas berkahwin, kematian demi kematian mula berlaku.. Semua kematian melibatkan mereka yang menyuruh Thulasi gugurkan kandungan.. Rupa-rupanya.... Jeng jeng... Kenalah tengok filem ini kalau nak tahu apa yang berlaku.. Serius best..

Peringatan ye.. Dah terlanjur satu hal.. Janganlah pula kandungan tu digugurkan.. Membunuh tau tak.. Senang cerita, silalah jaga pergaulan.. Bercinta tak salah tapi jagalah bata-batas tu.. Nak senang, kahwin je terus..


13 comments:

  1. Selamat pagi sabtu Ibu ucapkan pada sis. Sabtu ni shopping raya ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat pagi ibu.. Sha dah settle shoppshop.. Sebelum puasa.. :)

      Delete
  2. ingatkan cerita melayu baru nak tengok haha

    ReplyDelete
  3. banyak pengajaran dalam movie ni.

    ReplyDelete
  4. Macam best je ni, nanti nak tengoklah...

    ReplyDelete
  5. Ingatkan cerita melayu.. hehe

    ReplyDelete
  6. wah. menarik.
    boleh survey citer ni.

    ReplyDelete
  7. bestnya jalan cerita dia tapi tak minat cerita tamil :(

    ReplyDelete
  8. Alomokkkk cite tamil pulak.. Haha..

    ReplyDelete
  9. alaaaa, nak tau juga kenapa satu persatu kena bunuh...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »