Tuesday, July 5, 2022

Drama Jepun | Pandora's Fruit: Science Crime Investigation File (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok drama ini sebab tertarik dengan sinopsis dia.. Sekali lepas habis tengok dan nak buat review ini, baru tahu ada season 2.. Hahaha.. Kenalah sabar tunggu.. Drama ini menarik sebab penyiasatan dibuat dari sudut Sains.. Ada satu department baru yang diwujudkan seiring teknologi dan sains yang semakin maju.. Watak utama dia iaitu Kohiruimaki merupakan seorang polis yang menganggap bahawa sains ini satu cahaya yang akan membantu manusia teruskan kehidupan.. Science Crime Countermeasures Office ini ada dua pegawai iaitu Kohiruimaki dan Hasebe.. Mereka dibantu oleh Mogami seorang sains genius yang dah tinggalkan dunia sains sebab tersilap buat keputusan..

Bila tengok episod 8 sampai 10 rasa macam geram je.. Saintis gila yang sanggup korbankan anak kecil demi melaksanakan eksperimen.. Pergh!! Menyirap je darah nengok kekejaman manusia.. 

Drama: Pandora no Kajitsu: Kagaku Hanzai Sousa File
Also Known As: Pandora's Fruit: Science Crime Investigation File
Director: Hasumi Eiichiro
Screenwriter: Fukuda Teppei, Seki Hisayo
Genres: Mystery, Horror, Drama, Sci-Fi
Country: Japan
Episodes: 10
Aired: Apr 23, 2022 - Jun 25, 2022
Aired On: Saturday
Original Network: NTV
Duration: 60 min.
Kohiruimaki Yuichi is a police officer who established the "Science Crime Countermeasures Office", a department that specializes in issues related to cutting-edge science and technology. He welcomes the genius scientist Mogami Yukiko as an advisor and she is in charge of investigating cases related to cutting-edge science. The crimes entrusted to the Science Crime Countermeasures Office are crimes that the legal system and police organization cannot keep up with. The two will unravel the science itself hidden behind the cases and not just the so-called forensic investigation. Hasebe Tsutomu is a detective who is not familiar with science but has a long experience in the field in the former Investigation Division.

(Source: Realsound.jp)

2 comments:

  1. Okey, masuk senarai tontonan dah. Thanks, Sha!

    ReplyDelete
  2. kalau dah obses tu mesti hilang kewarasan akal sampai sanggut buat apa je

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »