Monday, July 25, 2022

Filem Korea | The Villainess (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Memang badass betul watak heroinnya.. hehehe.. Bermula dengan pembunuhan ayah dia kemudian diselamatkan dan dijadikan pembunuh upahan.. Menjejak pembunuh yang membunuh bapa dia tapi salah orang.. Kemudian berkahwin tapi suaminya dibunuh dia mengamuk dan berjaya membunuh gengster cumanya lepastu dia kena tangkap dengan agensi polis.. Muka dia diubah dan dia diajar bermacam-macam perkara.. jatuh cinta dan ingin berkahwin malangnya terserempak semula dengan suami yang disangka mati.. Pergh!! Memang kejam, ganas dan bermain dengan emosi bila anak dan bakal suami dia dibunuh.. Rupanya suami lama dia bukanlah seperti yang disangkakan..

Movie: The Villainess
Also Known As: Femme Fatale, Aknyeo
Screenwriter & Director: Jung Byung Gil
Screenwriter: Jung Byung Shik
Genres: Action, Thriller, Mystery, Romance
Country: South Korea
Release Date: Jun 8, 2017
Duration: 2 hr. 3 min.
The story of a ruthless female assassin named Sook Hee, who from an early age has been taught to kill in Yanbian, China. She becomes a sleeper agent for South Korea's intelligence agency, who promises her freedom after 10 years of service. She dreams of having a different type of life, however, two men from her past make an unexpected appearance in her life, bringing out dark secrets from her past.

~~ Inspired by the movie "La Femme Nikita" (1990) by Luc Besson.~~

4 comments:

  1. perghh...badas betul nih..

    ReplyDelete
  2. Sinopsis macam best. Tp nk tgk nya bila la huhu

    ReplyDelete
  3. dah lama cari movie ni tapi tak jumpa lagi. Mana lagi badass, My Name ke movie ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau suruh pilih cam susah sikit.. sebab dia punya badass tu bergantung pada yang menonton..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »