Sunday, July 3, 2022

Filem Malaysia | The Assistant (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jalan citer dia memang boleh buat kita agak siapa yang jahat dan dah bunuh isteri serta anak Zafik, cuma motif dia je agak mengelirukan tapi bila tahu motif rasa macam nak sepuk je kepala mamat yang jahat tu.. Paling best bagi filem ini ialah plot twist dia..  Memang tak sangkalah plot twist dia tu.. Betul-betul tak sangka..

Kalau ikutkan Sha tak minat sebenarnya Hairul ini tapi macam suka pula dengan watak dia dalam filem ini.. Gila, psiko dan kelakar.. Yup.. Kelakar.. Tak sangka dia boleh jadi gila dan sengal macam ini.. Hahaha.. Paling tak tahan bila dia gelak, dengan Sha sekali gelak.. Hahaha.. Selamba je dia bunuh orang, pukul orang, lepas tu potong jari orang.. Zafik panik tapi dia boleh gelak gelak je.. Sekali ending pun ada plot twist.. Pergh!! Nicelah.. Cumanya tak sesuai layan seisi keluargalah..

Hairul ini boleh pergi jauh untuk bidang aksi dan psiko.. Kerekter dia tu memang jadilah.. Gandingan antara Hairul dan Iedil ini pun menarik..

The Assistant
2022
2h 4m
Genre: Action
Director: Adrian Teh
Writers: Chi-Ren Choong(screenplay) Adrian Teh(screenplay)
Stars: Iedil Dzuhrie Alaudin, Hairul Azreen, Kin Wah Chew
Sinopsis:  Mengisahkan tentang Zafik yg baru keluar penjara mencari pembunuh isteri & anaknya.

4 comments:

  1. tak tengok lagi cerita ni.macam best je

    ReplyDelete
  2. tak tengok lagi filem ni. minat Iedil, tapi tak minat Hairul sangat. Tapi ramai review cakap best

    ReplyDelete
  3. Ha'ah Hairul ni kalau pandai pilih genre memang boleh stay lama. Dia jangan berlakon movie drama je sebab berat untuk dia. Nak tengok lah movie ni nanti

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »