Friday, July 8, 2022

Ready To Eat | Kari Thai Telur Belangkas

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha beli Kari Thai Telur Belangkas ini dah lama.. Sha pun tak ingat bila.. Beli sebab teringin nak cuba tapi bila dah beli, takut nak makan.. Hahaha.. Perangai kan.. Akhirnya Sha makan juga sebab Imani teruja tengok video belangkas dekat Facebook.. Sha teringat dengan Kari Thai ini, jadi Sha pun buka untuk makan.. Imani makan lepas tu dia luah balik.. Dia amik kuah kari je.. Telurnya dia tak makan.. Kalau ikut tekak Sha pula, okaylah.. Nak kata sedap sangat tu, taklah.. Bolehlah nak makan.. Cuma lepas makan tu dia ada satu rasa tertinggal dekat lidah.. Rasa tu kurang best.. Sha nak terangkan pun tak pandai.. hehehe.. Kira okaylah sekadar nak rasa.. Beli lagi tu, memang tak lah..

Selain kari thai, telur ini juga dimasak sambal tumis.. Sha beli di Shopee..

RM26
(Masa ni beli memang tak ada postage kena bayar.. Sha bayar harga produk sahaja..)

Inilah rupa telur belangkas masak kari Thai..

7 comments:

  1. exotic ni...x pernah makan..

    ReplyDelete
  2. Pergh pertama kali tahu dia jual paket macam ni. Pernah makan sekali. lepas tu tak berhajat dah.. nak tahu rasa je

    ReplyDelete
  3. x pernah makan telur belangkas. tp nak cuba carilah benda ni nanti....

    ReplyDelete
  4. Wah, menarik ni! Akak tak pernah rasa telur belangkas.

    ReplyDelete
  5. Pertama kali nampak ready to eat food yang macam ni. Memang unik.

    ReplyDelete
  6. first time, maybe aida akan cuba yg da siap2 masak kot, sha.
    kat kedai makan ke. kalau beli gini, tak yakin nak beli.
    buat kat rumah, confirm anak2 tak makan hu hu hu hu...
    tak pernah lagi makan belangkas or telurnya.

    ReplyDelete
  7. hahaha adehhh kalau sampai luah balik tu pelik la rasa dia. Saya pun tak pernah try makan lagi walaupun ramai peminat belangkas ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »