Monday, July 4, 2022

Makanan | DimSum Frozen

Assalamualaikum..
Hye semua..

Banyak kali dah Sha beli dimsum frozen ini.. Masa sebelum puasa sampailah sekarang.. Masa sebelum puasa tu beli untuk anak bawa bekal.. Mudah.. Kukus je dah siap.. Lepas tu masa puasa buat juadah berbuka.. Sekarang ini jadi menu sarapan ataupun makan malam bila malas nak makan nasi.. Selain kukus, boleh juga bakar dalam air fryer.. Sedap wei.. Bakar dalam air fryer ini pun Sha baru tahu.. Rakan yang jual ini bagi tahu.. Dia jadi rangup.. kikiki..

1 pek dimsum ini RM39.. Ini harga sekarang.. Sebelum ini Sha beli RM37 je.. Masih berbaloilah pada Sha.. Owh ya, dimsum ini datang sekali dengan 1 botol sos tau.. sos dia tu agak pedas sikit..

Selalunya sha akan repack balik sebab dimsum ini datang dalam pek besar.. Isi dia ada lebih kurang 55pcs lebih kurang.. Sha pek kan pada pek kecil-kecil macam dalam gambar diatas.. Selalunya memang akan dapat 4 pek kecil lah..

1 pek ada 12 ketul..
Hijau - Ketam
Putih - Sotong
Merah - Ayam
Kuning - Udang

12 ketul X 4 pek = 48pcs
48pcs + 7pcs = 55pcs

Ini versi kukus..

6 comments:

  1. Lama dah tak makan dimsum ni. Tak pernah try lagi guna air fryer. Boleh cuba lepas ni

    ReplyDelete
  2. wah boleh bakar dalam airfry ye. tak tahu pun. Terjebak makan bila ada orang bagi. camni kena buat stok ni kalau malas nak makan nasi atau yang berat-berat. Makan ni pun dah kenyang kan. Macam-macam perisa lagi

    ReplyDelete
  3. ye la. aida suka idea Sha. elak pembaziran, kan.
    aida ada 2 pek besar dimsum frozen ni. belum lagi makan.
    kalau diasingkan gitu dlm pek kekecik, tak la kesemua dimsum tu kita defrost, kan Sha.
    terbaik la idea ni.

    ReplyDelete
  4. menarik gak idea repack kecil2 takde lah cepat rosak sebab defrost banyak kali

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »