Thursday, November 24, 2022

Menang Hadiah ebook

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini ada Taklimat Pangkalan Data PNM Elib dari Perpustakan Negara Malaysia.. PNM memang rajin buat taklimat mengenai pangkalan data mereka dan selalunya Sha akan sertai kalau tak ada apa urusan atau kerja.. Muda nak sertai seba mereka buat secara atas talian.. Sebelum ini menggunakan aplikasi zoom tapi hari ini menggunakan aplikasi Google Meet.. Setiap kali taklimat, memang akan ada kuiz dihujungnya yang disertakan tawaran hadiah yang menarik.. Sha selau je jawab tapi tak ada rezeki.. Kali ini memang bertuahlah sebab laju beri jawapan.. hehehe.. Dapatlah 2 ebook percuma..


Soalan yang diberikan ialah "Saya di dalam shelf Pilihan Editor. Cover buku saya boleh bergerak-gerak. Nyatakan tajuk, penerbit dan penulis."

Hadiahnya ebook Love Elsa 1 dan Sweet Dreams oleh Booku En.

Inilah jawapan dia.. Kalau buka dekat page PNM elib, kapal terbang dengan perkataan STEM pada gambar buku tu bergerak-gerak.. Nak tengok?? Klik SINI..

Jam 12.55pm admin eLib dah hubungi untuk pemberian hadiah.. Memang pantas..

Jam 1.21pm Sha dah terima hadiah.. Buku ini duduk dalam library Sha.. Tapi akses melalui eSentral bukan PNM e-Reader.. Kalau korang ada akaun PNM e-Reader, boleh juga guna aplikasi eSentral ini dengan email yang sama korang akses PNM e-Reader tu.. Dekat eSentral ini boleh beli ebook, langgan ebook.. Yang percuma pun ada.. Malah buku yang korang pinjam melalui PNM e-Reader pun boleh baca guna eSentral ini.. Klik dekat perkataan Borrowed tu..

3 comments:

  1. wah tahniah. Buku Acik lana je dua2 tu

    ReplyDelete
  2. Tahniah Sha. Senang pakai e-book. Boleh terus baca.

    ReplyDelete
  3. tahniah sha👍👍👍👍2x buku acik lana. terbaikkkkk

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »