Friday, November 4, 2022

Filem US | Black Adam (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha suka filem ini.. Sempoi.. Suka tengok Dwayne.. Walaupun kadang nampak macam sama je pembawakan dia dalam setiap filem tapi tetap ada keistimewaannya yang tersendiri.. Tambah bila dia interact dengan Smasher.. kikiki.. Comel.. Babak dia gaduh dengan si Hawkman tu pun syok tengok..

Cerita super hero yang telah disampaikan secara berkurun tapi sebenarnya lagenda tu salah.. Bila Adrianna cuba cari mahkota yang menyebabkan kemunculan Teth Adam semula.. Justice Society diarahkan untuk menangkap Teth Adam sebab bagi mereka Teth merupakan ancama tapi Adrianna dan Amon membela Teth hinggalah Amon diculik.. Mereka berkerjasama.. Tapi tu lah, masa Teth nak selamatkan Amon dia tak sengaja tercederakan Amon.. Ini juga menjadi penyebab untuk Teth menyampaikan kisah sebenar pasal dirinya.. Masa ini barulah faham kenapa dia duk tenung patung tu..

Dekat hujung filem ada Superman.. Haiah La.. Tak sabar nak tengok diorang dua ni dalam satu filem..

Black Adam
2022 ‧ Action/Fantasy ‧ 2h 5m
In ancient Kahndaq, Teth Adam was bestowed the almighty powers of the gods. After using these powers for vengeance, he was imprisoned, becoming Black Adam. Nearly 5,000 years have passed, and Black Adam has gone from man to myth to legend. Now free, his unique form of justice, born out of rage, is challenged by modern-day heroes who form the Justice Society: Hawkman, Dr. Fate, Atom Smasher and Cyclone.

2 comments:

  1. Lama nya tak layan movie omputih ni... Nak kena cari feel balik ni

    ReplyDelete
  2. Belum tengok lagi. Suka tengok lakonan The Rock. Jarang tak best ceritanya.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »