Saturday, November 12, 2022

Filem Tamil | Idiot (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem seram komedi yang menarik.. Heronya biasa biasa sahaja tapi ceritanya menghiburkan.. Kisahnya memang kelakar.. 2 lelaki telah menipu satu keluarga kaya ini dengan mengurung mereka di bilik bawah tanah sehingga mati.. Kemudian mereka merompak semua harta keluarga tu dan berpisah meneruskan hidup.. Masa kini, hero diberikan tanah tapak rumah tu dan cuba untuk ke situ malangnya kemalangan dan hilang ingatan.. Bertemu dengan heroin yang menjadi doktor psikatri.. Doktor ini diculik penjahat dan kemudiannya ditipu hero tapi lepas tu diculik pula oleh hantu.. Memang kelam kabut jadinya.. Part hero tipu penjenayah tu memang kelakarlah.. Nampak snagat penjahatnya tak cerdik.. Dalam masa yang sama ada satu priest ini nak gunakn heroin untuk hidupkan balik kekasih dia tapi lepas tu hantu-hantu tu berpaling tadah.. Sakanlah Sha bergelak ketawa melihat keletah mereka..

Idiot
2022 ‧ Parody film/Horror
Two subordinates betray a royal family and force them to commit suicide and several decades later, their descendants are caught up in incidents involving ghosts, revenge and kidnapping.

2 comments:

  1. Cerita Tamil kalau kelakar memang senak perut melayannya

    ReplyDelete
  2. macam-macam hal lah, no wonder lah tak kering gusi layan movie ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »