Saturday, November 12, 2022

Filem US | R.I.P.D. (2013)

Assalamualaikum..
Hye semua..

R.I.P.D. ataupun penuhnya Rest in Peace Department merupakan polis yang tugasnya menangkap roh jahat yang berkeliaran di dunia.. Nick seorang polis tapi kemudiannya dikhianati rakannya dan terbunuh.. Nick ditawarkan untuk berkerja sebai pegawai R.I.P.D dan dia terima sebab nak jumpa isteri dia.. Malangnya tanpa mereka sedari, ada konspirasi yang lebih besar dari itu dan semuanya berpunca dari emas yang dicuri Nick dan rakan polis yang mengkhianati dirinya.. Semuanya ada keaitan dengan usaha untuk membawa roh jahat ke bumi..

 R.I.P.D.
2013 ‧ Action/Comedy ‧ 1h 36m
In the afterlife, Nick Walker, a detective who used to work for the Boston Police Department, is hired by a director of a group of deceased police officers to fight against the renegade ghosts.

2 comments:

  1. penah layan tp mcm xbest jeerr.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. pernah nampak trailer dia tapi tak pernah tengok lagi. Menarik jugak lah sinopsis dia

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »