Saturday, November 19, 2022

Korea | Weak Hero Class 1 (2022)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini bukanlah tontonan seisi keluarga ye.. Lebih pada tontonan dewasa sebab ganas gila.. Diadaptasi dari komik atas talian bertajuk Weak Hero by Seopass, Razen.. Versi komik pun best, versi adaptasi pun best.. Cumanya versi drama ini lebih berat dan sarat dengan emosilah..

Shi Eun ini memang budak pandailah.. Tapi jenis tak campur hal orang.. Tapi ada je yang dengki.. Shi eun ni dah cakap, jangan ganggu dia tapi bila diorang tetap kacau dia memang dia balas baliklah.. Semuanya punca dari Young Bin.. Sampai melibatkan geng luar lagi.. Kes kecil jadi besar gila.. Dari sini Shi Eun ini dapat kawan baru Soo Ho, Young Yi dengan Beom Seok.. Tapi tu lah, Beom Seok ini asalnya nak kan kawan tapi tetap rasa terasing, sudahnya dia pergi berkawan dengan salah orang.. Hidup dia memang menyedihkanlah cuma kita ini manusia.. Ada masa memang kena bergantung pada diri sendiri.. Kira baguslah sebab kehidupan dia mewah cuma tulah jenis tak bersyukur.. 

Tengok drama ini memang kena kentallah sebab bawa tema buli, gangster dan juga pergaduhan.. Boleh buat jiwa kacaulah tengok apa yang berlaku pada watak utama dan watak-watak disekeliling dia..

Drama: Weak Hero Class 1
Also Known As: Yakhanyeongung Sijeun1, 약한영웅 시즌1, 약한영웅, Weak Hero, Yakhanyeongung
Screenwriter & Director: You Su Min
Genres: Action, Youth, Drama
Country: South Korea
Episodes: 8
Aired: Nov 18, 2022
Aired On: Friday
Duration: 60 min.
Yeon Shi Eun is a model student, who ranks at the top at his high school. Physically, Yeon Shi Eun appears like a weak boy, but by using his smarts, tools, and psychology, he fights against violence that takes place inside and outside of his school.
(Source: Asianwiki)

~~ Adapted from the webtoon "약한영웅” written by SeoPass and illustrated by Kim Jin Seok ~~
~~ Release dates: Oct 7, 2022 (Busan International Film Festival) ~~

3 comments:

  1. tak dapat nk bayangkan sisi 'keganasan' yg ditonjolkan ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buli yang jenis ekstrem.. Yang melawan balik pun ekstrem jugalah.. Sampai salah seorang pelajar tu terlantar di hospital..

      Delete
  2. ehhhh drama Park Ji-hoon Wanna One lah! Nak try tengok lah kalau jumpa drama ni nanti

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »