Tuesday, November 22, 2022

US | Constantine (2005)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini sha dah tengok 3,4 kali dah.. Suka sebab pelakon dia Keanu Reeves.. Tengok lagi sebab nak bubuh dalam blog.. hehehe.. John ini dari kecil memang boleh nampak demon, mak ayah dia hantar pergi hospital gila dan buat John bunuh diri bila dia dah tak tahan.. John hidup balik selepas 2 minit mati dan merasai pengalaman di neraka.. Sejak tu John cuba menebus jalan ke syurga dengan menghantar semula demon yang berjaya lepas ke bumi..

Angela datang berjumpa John dengan harapan untuk menyiasat kematian kembar dia Isabel.. Tanpa mereka sedari ada konspirasi yang lebih besar dan nyawa Angela dalam bahaya..

Constantine
2005 ‧ Fantasy/Horror ‧ 2h 1m
Detective Angela approaches Constantine, an exorcist, to help her investigate her twin sister's death. As he digs deeper, he realises a dark conspiracy which could threaten the world.

5 comments:

  1. saham keanu reeves ms ni tgh naik sbb the matrix

    ReplyDelete
  2. Ni genre suami saya suka tengok, kalau dia ada baru saya akan tengok hihiih

    ReplyDelete
  3. menarik jugak jalan cerita dia, tak pernah lagi layan movie keanu ni

    ReplyDelete
  4. pernah tengok tapi tak faham. haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »