Friday, November 18, 2022

Superman/Shazam!: The Return of Black Adam (2010)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Animasi ini pendek je.. Kemunculan semula Black Adam yang ingin membunuh Billy Batson yang kemudiannya telah berjumpa dengan ahli sihir Shazam.. Rupanya Billy merupakan yang terpilih.. Hanya dengan mengatakan Shazam, Billy bertukar menjadi lelaki dewasa yang juga superhero dan sekiranya dia mengatakan Shazam sekali lagi, dia akan bertukar kembali menjadi seorang budak.. billy bergabung dengan Superman untuk mengalahkan Black Adam.. Satu kerjasama yang membuakan hasil.. Ahli sihir shazam kembali menghantar Black Adam ke angkasa yang lebih jauh sebagai hukuman..

3 comments:

  1. anak anak MY suka la tgk shazam ni

    ReplyDelete
  2. hehehe sy igt ada kaitan dgn black Adam yg the rock tu hehehe

    ReplyDelete
  3. ohhhhh ni rupanya komik yang mentioned Black Adam tu. tak pernah tahu sampai lah poster the rock tu keluar

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »