Monday, October 19, 2020

Amani dan Reka Bentuk Teknologi

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Pagi tadi Amani ada subjek Reka Bentuk Teknologi.. Dalam subjek tu banyak benda dia kena buat.. Minggu lepas kena cari resepi sandwich dan minggu ini kena buat untuk reka bentuk.. Sha cetakkan beberapa jenis resepi yang mudah-mudah dan bila mereka dah pilih mana yang nak dibuat, mereka saling berbahagi bahan yang perlu dibawa.. Mereka buat sandwich telur dan bahan hiasannya epal, anggur dan sayur salad.. Menarik juga subjeknya.. Belajar banyak benda pasal reka bentuk teknologi rupanya mereka ini dan makanan pun sebahagian dari reka bentuk ye.. Zaman kita dulu belajar subjek asas je..

Hasilnya..

8 comments:

  1. Halah, comel betul sandwich dia tu laaa. :)

    ReplyDelete
  2. alah comelnya sandwich diaa

    ReplyDelete
  3. rasanya Ian ada buat gak ni...kalu x silap la. lain sgt cara pembelajaran kita ngan anak2 sekarang ni..kan?

    ReplyDelete
  4. Cantik hasilnya. Kreatif anak-anak ni.

    Proses PdP sekarang sangat menarikkan?

    ReplyDelete
  5. creative nya amani! lepas ni suh dia tgk byk video japanese bento.. sbb cute2 then boleh dia ambik idea dari situ

    ReplyDelete
  6. kreatif hasilnya..tisya dlu pn ada juga projek wat sandwich telur

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »